معرفی تلویزیون های ULED XD در سال ۲۰۲۰

سال ۲۰۲۰ را با تلویزیون هایی با فناوری های مدرن شاهد هستیم. همانند سال ۲۰۱۹ تنوع فناوری در تلویزیون های  برند های مختلف زیاد به چشم می خورد. در سال ۲۰۲۰ رقابت بیشتر شده است و علاوه بر برند ها و یا شرکت های تولید کننده عمده تلویزیون شرکت های دیگر هم وارد این رقابت شده اند وتا حدودی آخرین تکنولوژی ها و یا فناوری ها را هدف گرفته تا جلوتر بیفتند. البته بعید به نظر نمی رسد که یک برند نوپا جلوی یک برند نام آوازه را بگیرد چرا که ادامه و افزایش ارتقای تکنولوژی بعضی وقت ها به بنبست می رسد. در این نوشته تلویزیون های ULED XD را معرفی می کنیم که نسبته جدید بوده و قابلیت های فراوانی را دارند.

LED چیست؟

قبل از بحث و بررسی ULED لازم است ساختار LED را ارئه دهیم. تلویزیون های LED از نور پس زمینه LED وصفحه نمایش LCD تشکیل شده اند و نام گذاری تلویزیون های مدرن از نور پس زمینه نشئت گرفته است، به همین خاطر است که به تلویزیون های موجود در بازار LED گفته می شود. اما LEDچیست و چه کاری را در تلویزیون انجام می دهد؟ در واقع LED به لامپ هایی گفته می شود که بر روی برد LED یا برد نور پس زمینه صفحه نمایش قرار می گیرند. این لامپ ها و یا دیود های نور نور لازم را برای پیکسل ها تامین می کنند. بنابراین تلویزیون از نور پس زمینه و صفحه نمایش LCD یا Liquid Crystal Display یا کریستال مایع تشکیل شده است. صفحه نمایش LCD توسط تقسیم کنننده هایی به پیکسل های ریز تقسیم بندی می شود و هر پیکسل هم از ۳ ساب پیکسل تشکیل شده و رنگ های مختلف را بر روی صفحه نمایش ارائه می می دهند تا در نهایت تصویری پر زرق و برق بر روی تلویزیون نمایش داده شود.

ULED XD به چه معنی است و چه ساختار و کاربردی دارد؟

قطعا تا الان با واژه ها وعبارت هایی چون ULED و یا OLED و یا QLED آشنایی دارید و تلویزیون هایی با این عنوان ها در اختیار کاربران توسط برند ها و شرکت های مختلف قرار گرفته است. سه حرف آخر در این واژه ها به معنی LED است یعنی Light Emmiting Diode که نور پردازی را انجام می دهد و در بالا به آن اشاره کردیم. اما در ULED XD حرف U و XD به چه معنی است؟

در ULED XD حرف U به معنی یک روش و یا فناوری جدید نور پردازی است. این نکته را باید در ذهن داشت که نور پردازی همان نور پردازی LED است که برد آن بدون تغییر می ماند به استثنای  فناوری OLED که ارگانیکی نور پردازی می کند و لامپ LED ندارد. در ULED از ویژگی Dual Cell استفاده شده است که گاها به آن یعنی به ULED  عنوان Dual Cell هم لقب داده می شود. در این فناوری بعد از نور پس زمینه یک صفحه نمایش دیگر  و بعد از آن صفحه نمایش اصلی قرار می گیرد اما چطور؟ ساده است، همانند فناوری هایی چون کیولد QLED سامسونگ و نانوسل NanoCell ال جی که بین نور پس زیمنه و صفحه نمایش صفحه های نانو ذارت کریستالی قرار می گرفت، در این فناوری هم از صفحه نمایشی دیگر برای این منظور استفاده شده است. اما این صفحه نمایش چیست و چه کارایی دارد؟

صفحه نمایش   Full HD Grayscale  رابط نور پردازی

 در ULED از صفحه نمایشی با رزولوشن و تعداد پیکسل ۱۹۲۰*۱۰۸۰ قرار گرفته و این صفحه نمایش دقیقا به صفحه نمایش اصلی چسبیده  و فاصله آن در حد میلی متر است و به عبارتی این دو یعنی صفحه نمایش با رزولوشن Full HD و صفحه نمایش اصلی با رزولوشن ۴K  به هم ساندویج شده اند. حالا این صفحه نمایش اضافی چه کارایی دارد.؟

افزایش کنتراست و روشنایی تصویر  به روش ULED

 روش های مختلفی برای افزایش کنتراست و نمایش رنگ سیاه عمیق به کار برده شده است که از آنها فناوری هایی چون نانوسل NanoCell، کیولد QLED ، اولد OLED و… را می توان نام برد. در ULED از صفحه نمایش Full HD که قبل از صفحه نمایش اصلی با رزولوشن ۴K UHD قررا می گیرد به منظور افزایش کنتراست و روشنایی تصویر استفاده می شود. زمانی که نور پس زمینه تابیده می شود در اولین مرحله به صفحه Dula Cell می رسد که رزولوشن Full HD را دارد و از آنجا به پیکسل های اصلی خواهد رسید، در این بین کارایی تصویر و کیفیت آن افزایش می یابد. در این نوع از فناوری تعداد منطقه هایی که مستقل عمل می کنند تا ۴ میلیون زون افزایش می یابد و در تلویزیون هر چه منطقه های مستقل عمل کننده بیشتر باشد کنتراست تصویر و روشنایی صفحه نمایش افزایش می یابد. بنابراین این فناوری یعنی Dual Cell به منظور ارتقای نور پس زمینه و افزایش نمایش تاریکی عمیق و خاکستری یکنواخت با افزایش زون ها مستقل در تلویزیون ها اتخاذ شده است. حالا XD در ULED XD به چه معنی است؟ ما آن را در سخن پایانی توضیح می دهیم.

جمع بندی

در تلویزیون های ULED XD از صفحه ای با رزولوشن Full HD استفاده می شود که این صفحه دارای ۱۹۲۰*۱۰۸۰ پیکسل است و به منظور افزایش منطقه های مستقل در صفحه نمایش اصلی اتخاذ شده است. در این تلویزیون ها میزان کنتراست و روشنایی صفحه نمایش بسیار بالا است و حتی در این دو ویژگی از تلویزیون های اولد و کیولد هم جلو تر هستند. در تلویزیون های ULED با این روش تا ۴ میلیون منطقه و یا زون مستقل ایجاد می شود و حالا تصویر کنید اگر از روش Mini LED برای این منظور استفاده می شد باید تا ۴ میلیون عدد لامپ مینی ال ای دی را در پشت صفحه نمایش جای گذاری کرد حالا هزینه و سختی کار چطور خواهد بود ؟ اما در ULED XD عبارت XD به چه معنی است؟ XD به معنی و یا کوتاه شده Xtreme Detail است و به معنی نمایش جزیئات خیلی ریز است. قطعا با این نوع از فناوری یعنی  Dual Cell نمایش جزئیات بالا خواهد رفت. به همین دلیل از XD برای برجسته ای لایق برای آن استفاده شده است. قیمت تلویزیون با این فناوری نسبت به تلویزیون های دیگر بسیار پایین است، بنابراین خرید تلویزیون با بهترین ویژگی ها برای کاربران فراهم خواهد شد.


برای مشاهده تلویزیونهای OLED و منحنی در وبسایت بانه ۹۰ اینجا کلیک کنید
برای مشاهده تلویزیونهای LED سامسونگ در وبسایت بانه ۹۰ اینجا کلیک کنید
برای مشاهده تلویزیونهای LED ال جی وبسایت بانه ۹۰ اینجا کلیک کنید
برای مشاهده تلویزیونهای LED سونی در وبسایت بانه ۹۰ اینجا کلیک کنید

5 پاسخ
    • admin2
      admin2 گفته:

      سلام
      مقایسه آنها کار دشواری است می توانید مشخصات آنها را با هم مقایسه کنید

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *