نورپردازی لیزری DLP در تلویزیون های ۲۰۲۰

شرکت های سازنده تلویزیون محصولات خود را با انواع فناوری و تکنولوژی روانه بازار می کنند، کاربران تلویزیون هم هر کدام به نحوی این فناوری ها را تجربه کرده اند از جذابیت آنها لذت برده اند. یکی از فناوری ها و تکنولوژی هایی که در دهه اخیر به تلویزیون ها اضافه شده است نورپردازی می باشد که ما در ان نوشته قصد داریم سیستم نور پردازی در تلویزیون های امروزه را توضیح داده و در ادامه نورپردازی لیزریDLP  را که فناوری نوین می باشد را معرفی می کنیم.

نور پس زمینه

در تلویزیون های غیر LED یعنی تلویزیون هایی که تا قبل از یک دهه اخیر در بازار حضور داشتند از یک لامپ بزرگ برای نور پردازی استفاده می شد. تلویزیون های قدیمی صفحه نمایش TFT داشتند که سازگاری خوبی با نورپردازی همراه داشت، اما کم کم پیشرفت هایی صورت گرفت که صنعت تصویر و تلویزیون را دگر گون کرد و آن هم پیدایش نور پس زمینه LED و صفحه نمایش LCD بود.

نورپس زمینه LED

LED یا Light Emmiting Diode به دیود ها یا لامپ های LED گفته می شود  که در پشت صفحه نمایش قرار می گیرند و عمل نور پردازی را انجام می دهند. امروزه با تغییر در اندازه لامپ های LED انواع تکنولوژی به تلویزیون های افزوده شده است. تلویزیون هایی که از لامپ های LED با اندازه های کوچک استفاده می کنند تلویزیون های Mini LED و تلویزیون هایی که از لامپ های LED ریزتر استفاده  می کنند تلویزیون های Micro LED هستند، اما در کل دو نوع نور پردازی در تلویزیون های موجود در بازار قرار گرفته است که پایه و اساس آنها LED است. بسته به اینکه لامپ های LED با چه آرایشی در پشت صفحه نمایش قرار بگیرند، نور پردازی به دو دسته Direct و Edge دسته بندی می شود.

نورپردازی Direct LED یا Edge LED

اگر لامپ های LED با ارایشی ماتریکسی در سرتاسر قسمت پشتی صفحه نمایش پخش شده باشند به آن Direct LED می گویند و اگر لامپ های LED به صورت ردیف در پایین صفحه نمایش قرار بگیرند به آن Edge LED می گویند. تلویزیون هایی که نور پس زمینه Direct دارند مصرف انرژی بیشتر، کیفیت تصویر بهتر را دارند و در بعضی از آنها فناوری Local Dimming پیاده می شود. تلویزیون هایی که نور پس زمینه Edge را دارند مصرف انرژی کمتر است و نمی توان فناوری Local Dimming را روی آنها پیاده کرد. تلویزیون ها بسته به مدل دارای یک سیستم نور پردازی می باشند، شما می توانید نوع نور پردازی  در مشخصات تلویزیون های موجود در فروشگاه بانه ۹۰ را جویا شوید.

نور پردازی لیزری

تا به اینجا نحوه نور پردازی LED را توضیح دادیم حالا می خواهیم نورپردازی لیزر یا DLP را که در بعضی از برند ها از آن استفاده شده است را معرفی کنیم. لیزر Laser یا Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation به معنی انتشار نور در یک مسیر مستقیم است. نور در لامپ های LED زمانی که انتشار می یابد در مسیر خود تمام شدت خود را در زمان رسیدن به پیکسل ها ندارد و در مسیر جریان مقداری از انرژی خود را از دست می دهد، اما در نور پردازی لیزری به این صورت نیست و نور ضخامت خود را تا زمان رسیدن به پیکسل ها حفظ خواهد کرد.

در نور پردازی LED، نور سفید از لامپ ها انتشار می یابد و بعد از آن از یک صفحه فیلتر استفاده می شود که نور سفید بایستی از آن بگذرد،  در این فرایند تام طول موج ها به دام افتند به غیر طول موج های مربوط به رنگ ابی، سبز و قرمز که اینها می توانند به پیکسل ها برسند. در فرایند LED مقداری زیادی از خطا وجود دارد که موجب می شود کیفیت  کارایی تصویر آنچنان که  از لحاظ تئوری انتظار دارد پیش نرود. در نور پردازی لیزری دقت بیشتر است چرا که دقیقا نور ها و یا رنگ هایی تولید می شوند که مورد نیاز است.نور پردازی لیزری انواع مختلفی دارد که در زیر به آنها اشاره می کنیم.

نور پردازی لیزری با ۳ لیزر پروژکتور

تلویزیون های بالا رده معمولا از ۳ لیزر پروژکتور RGB Three-Laser Projectors استفاده می کنند. در این تلویزیون ۳ عدد لیزر وجود دارد. در این فناوری هر کدام از لیزر ها یک نور را انتشار می دهند و در نهایت به پیکسل ها رسید و تصاویری شگفت انگیز را بر روی صفحه نمایش به اجرا خواهند گذاشت در زیر فرایند و عملکرد این سیستم را آورده ایم:

 

نور پردازی لیزری با ۲ لیزر پروژکتور

این نوع نورپردازی مقرون به صرفه تر است چرا که هر چه تعداد لیزر ها کمتر باشد هزینه تولید آنها کمتر است می توان با هزینه ای کمتر آنها را دراختیار داشت. در این نوع نور پردازی از ۲ لیزر استفاده شده که هر کدام نور آبی را تولید می کنند. نور آبی در یکی از آنها با نور زرد چرخگردان فسفر ترکیب می شود و توسط فیلتر منجر به تولید نور قرمز می شود و بقیه نور در یک فیلتر دیگر به نور سبز تبدیل می شود. نور آبی یکی از لیزر ها هم بودن استفاده از فیلتر و ترکیب با رنگ فسفر به پیکسل ها می رسد، بنابراین سه نور رنگ RGB یعنی سبز و آبی و قرمز به پیکسل های می رسند.

 

 

جمع بندی

در این مقاله دو نوع نورپردازی در تلویزیون ها را ارائه دادیم و جمع بندی را با مقایسه این دو نور نور پس زمینه به پایان می رسانیم:

۱- در نور پردازی لیزری به واسطه حفظ شدن کیفیت نور تصویری شارپ تر و دقیق تر ارائه می شود.

۲- یک لیزر ۳۰۰ وات روشنایی و نور بیشتری نسبت به لامپ ال ای دی ۳۰۰ وات تامین می کند

۳-کیفیت رنگ در نور پردازی لیزری بیشتر و در حدود ۹۰ درصد است.

۴- مصرف انرژی در نورپردازی لیزری بسیار کمتر است.

۵- نورپردازی لیزر طول عمر بیشتری دارد و کمتر نسبت با استفاده حساس هستند.

دیگران خوانده اند:

تفاوت سری SM و UM در تلویزیون های ال جی

تکنولوژی Mini Led در تلویزیون های ال جی ۲۰۲۰

تکنولوژی Mini Led در تلویزیون های ال جی ۲۰۲۰

کیفیت تصویر ۸K چیست؟ آیا باید تلویزیون جدید را خریداری کرد یا منتظر ماند؟


برای مشاهده تلویزیونهای OLED و منحنی در وبسایت بانه ۹۰ اینجا کلیک کنید
برای مشاهده تلویزیونهای LED سامسونگ در وبسایت بانه ۹۰ اینجا کلیک کنید
برای مشاهده تلویزیونهای LED ال جی وبسایت بانه ۹۰ اینجا کلیک کنید
برای مشاهده تلویزیونهای LED سونی در وبسایت بانه ۹۰ اینجا کلیک کنید

4 پاسخ
  1. Saman
    Saman گفته:

    سلام
    آیا تلویزیونی در بازار وجود دارد که از نور پردازی لیزری استفاده کند؟

    پاسخ
    • admin2
      admin2 گفته:

      سلام
      در حال حاضر تلویزیون های هایسنس از این نور پردازی استفاده می کنند و فعلا در بازار موجود نمی باشند.

      پاسخ
  2. رضا
    رضا گفته:

    سلام
    ببخشید کیفیت تصویر در تلویزیونی که نور پردازی DLP داره با تلویزیونی که نورپردازی LED داره چقدر متفاوته؟

    پاسخ
    • admin2
      admin2 گفته:

      سلام
      کیفیت تصویر بیشتر، مصرف انرژی کمتر، طول عمر بالاتر و انعطاف بیشتر از ویژگی نور پردازی لیزری در تلویزیون ها است

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *