تلویزیونهای OLED ال جی و QLED سامسونگ از دید کارشناسان

امروزه در عرصه تلویزیونها شاهد پیشرفتهای روز افزونی بوده ایم و نمونه ای از این پیشرفتها، تلویزیونهای OLED ال جی و QLED سامسونگ هستند و در یک سال اخیر بحث در مورد آنها بسیار زیاد بوده است و تقریبا در سراسر دنیا، به خصوص در فضای مجازی بسیار صحبت در مورد این تلویزیونها شده است.

 با توجه به اهمیت موضوع و اطلاع هر چه بیشتر از توانایی های این محصولات، نظر چند تن از کارشناسان را که در این زمینه فعالیت داشتند بررسی و خلاصه ای از نتیجه این جستجو را خدمت شما دوستان عرض می کنیم.

Dr.J.Hearavy

تکنولوژی اولد و کیولد برای نخستین بار توسط شرکت های ال جی و سامسونگ در تلویزیون ها قرار گرفتند. این فناوری ها به صفحه نمایش و ویژگی های تلویزیون مربوط می شوند. در صفحه نمایش اولد از نور پس زمینه برای نور دهی به پیکسل ها و در نهایت نمایش تصویر استفاده نمی شود و پیکسل ها به خودی خود نور را انتشار داده و به صورت مجزا از هم عمل می کنند، به گونه ای که تاثیر هر پیکسل بر پیکسل  همسایه به حداقل رسیده است. فیلم مایعی که در پیکسل ها قرار دارد پایه آلی دارد و با جریان الکتریکی از دو الکترود فیلم الی روشن شده و با قطع شدن جریان خاموش می شود. این فناوری مزیت هایی چون افزایش کنتراست به واسطه مشخص شدن دقیق مرز بین المانهای تصاویر، تاریکی عمیق یا رنگ سیاه واقعی و اهمیت آن در تماشای تصاویر در فضای کم نور،  خاکستری یکنواخت تمایز بین رنگ های تیره و مرز بین سیاه و سفید، نبود برد لامپ LED و رهایی از سوختن برد تلویزیون، صفحه نمایش باریک و خوش تراش به واسطه حذف نور پس زمینه و طراحی زیبا و منسجم  دارد که کاربران را مجذوب خود کرده است.

فناوری کیولد توسط شرکت سامسونگ روی صفحه نمایش یا تلویزیون ها پیاده شد این شرکت تولید کننده تلویزیون، برای اینکه در صحنه رقابت باقی بماند فناوری جدیدی را ارائه داد و آن را تحت عنوان کیولد QLED معرفی و روانه بازار کرد. اما کارایی و نحوه عملکرد آن چگونه است؟  در تلویزیون های سامسونگ از یک صفحه نازک بین صفحه نمایش و نور پس زمینه LED استفاده شده است که دارای ذرات کریستالی ریز غیر هم اندازه هستند. بنابراین پایه و اساس آن همان صفحه نمایش LED است و پیکسل ها برای ارائه تصاویر از نور پس زمینه استفاده می کنند. زمانی که نور از لامپ های LED ساطع می شود در ابتدا به صفحه نازکی که دارای ذرات ریز کریستالی است می رسد، نور در آن جا تصفیه شده و یا به عبارتی اشباع می شود.نور بسته به اینکه به ذره کوچک و یا بزرگ برخورد کند و یا وارد شود، رنگ سبز و یا قرمز را با شدت بیشتری انتشار می دهد. بنابراین اساس کار فناوری کیولد بر پایه تابش نقطه ای کوانتومی است و بیشتر به ارتقای نمایش رنگها مربوط می شود. این فناوری دارای مزیت هایی چون ارائه رنگ های متنوع  و باز سازی و بازیابی و نمایش رنگ ها با طول موج های ضعیف، به اشباع رساندن دامنه رنگ ها، نمایش جزئیات بیشتر روی صفحه نمایش، کنتراست بالا، روشنایی بالا به واسطه تمرکز بیشتر نور به صورت نقطه ای، نمایش تصاویر شفاف و روشن  می باشد.

صفحه نمایش اولد نور پس زمینه و لامپ های LED را حذف کرده و پیکسل ها  به صورت مجزا عمل می کنند در حالی که صفحه نمایش کیولد  روی پلتفورم قدیمی LED پیاده شده و برای نور دهی به پیکسل ها از نور پس زمینه و لامپ های LED استفاده می کند. صفحه نمایش اولد روی کنتراست بالا در یک محدوده دامنه رنگ های تیره، مانند رنگ سیاه و خاکستری کارایی بالایی دارد و صفحه نمایش کیولد در محدوده روشنتر و رنگ های متنوع تر، کنتراست بالایی را به نمایش می گذارد.  در فناوری کیولد روشنایی صفحه نمایش بیشتر است  و کیفیت نمایش تصویر  به واسطه منبع نور بیرونی یا خارجی کاهش نمی یابد در حالی که صفحه نمایش اولد در یک فضای بسیار روشن، مثلا زمانی که صفحه نمایش رو به روی پنجره  قرار بگیرد  کیفیت نمایش آن پایین می آید. صفحه نمایش اولد در ارائه رنگ سیاه عمیق و خاکستری یکنواخت بی نظیر است و برای نمایش تصاویر در یک فضای نسبتا تاریک تمام فریم ها و صحنه های تاریک را به خوبی نمایش می دهد و این ویژگی به واسطه خاموش و روشن شدن مجزای پیکسل ها می باشد.

بنده به عنوان یک کارشناس که سالهاست در زمینه فروش تلویزیون فعالیت دارم هر دو نوع از این تکنولوژی ها را پیشنهاد می کنم چراکه هر کدام مزیت های خاص خود را دارند اما به نظر بنده اگر یه مقداری از تنوع رنگ ها و نمایش بگذریم تلویزیون اولد در حال حاضر انتخاب خوبی خواهد بود.

Dr.M.Alguant

تلویزیونهای OLED که عموما توسط شرکت ال جی وارد بازار می شوند دارای کیفیتی فوق العاده هستند که به نسبت رزولوشنی که دارند این کیفیت دور از انتظار است. به عبارتی دیگر اگر یک تلویزیون LED و یک تلویزیون OLED که هر دو دارای رزولوشن ۲۱۶۰*۳۸۴۰ هستند را برای مقایسه تصاویر کنار همدیگر بگذارید متوجه می شوید که کیفیت این دو تلویزیون اختلاف زیادی با هم دارد و این اختلاف نیز ناشی از نوع پنل مورد استفاده در این تلویزیونهاست. در پنل مورد استفاده در تلویزیونهای LED از یک لایه شامل لامپهای LED برای نور پس زمینه استفاده شده است ولی در تلویزیونهای OLED این لایه حذف و به جای آن از پیکسلهای خود جوش استفاده شده است. شما از طریق این موجودات هوشمند حتی قادر خواهید بود با سایر لوازم خانگی خود در ارتباط باشید و آنها را کنترل کنید. من امروز به این تلویزیونها موجودات هوشمند می گویم تا شاید از نامی که واقعا برازنده آنهاست استفاده کرده باشم. امتیازی که آنها در این زمینه از من دریافت خواهند کرد، امتیاز کامل است زیرا تا این برهه از زمان اکثر نیازهای مخاطبان را برآورده کرده اند.

تلویزیونهای QLED سامسونگ نیز با کیفیت خود ثابت کرده اند که چیزی کم از تلویزیونهای OLED ال جی ندارند و در رقابتی سخت با آنها هستند. کیفیت نمایش این تلویزیونها نیز بسیار بالاست و تفاوتی با تلویزیونهای OLED ال جی ندارد. تفاوت این تلویزیونها با هم در فناوریهای به کار رفته در آنهاست اما نتیجه یکسانی را به نمایش گذاشته اند. البته ناگفته نماند که این تلویزیونها از لحاظ طراحی و ظاهر هم با هم تفاوت دارند. طراحی تلویزیونهای QLED سامسونگ از لحاظ ضخامت به دلیل استفاده از نور پس زمینه، همانند تلویزیونهای LED است اما با ظرافت و جذابیتی بیشتر. اگر نظر من را در مورد انتخاب یکی از تلویزیونهای OLED و یا QLED بخواهید قطعا” گزینه ای را به شما پیشنهاد نخواهم کرد زیرا تلویزیونهای QLED نیز همانند تلویزیونهای OLED  من را شیفته خود کرده اند و ترجیح یکی بر دیگری بسیار کار دشواری است.

جمع بندی

با توجه به نظریات کارشناسان در ارتباط با تلویزیونهای oled ال جی و qled سامسونگ می توان چنین برداشت کرد که هر دو گزینه این تلویزیونها در حال حاضر جزو پرفروش ترین تلویزیونهای بازارهای جهانی هستند و نیز از لحاظ کیفیت نمایش تقریبا در یک سطح قرار دارند و تنها اختلافات جزئی باهم دارند که در مقایسه با سایر امکانات موجود در آنها، این اختلافات به چشم نمی آیند.

مطالب مرتبط:

3 پاسخ
  1. نوید
    نوید گفته:

    تلویزیون کیولد توی بازار خیلی ازشون نعریف می شه. وله به نظر من کیولد هم چیزی کم از اولد نداره

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *