مقایسه تلویزیون NEO QLED با تلویزیون QLED

سامسونگ از یک واژه جدید در کنار محصولات تازه معرفی شده خود استفاده کرده است : Neo QLED. بله، به اندازه کافی کلمات اختصاری در بازار تلویزیون ها موجود است و شاید از اینکه مجبور بوده اید مرتبا این کلمات و اصطلاحات را یاد گرفته و بررسی کنید، کلافه شده اید. هرچند Neo QLED آغازگر یک تغییر چشمگیر در فناوری تلویزیون های سامسونگ است  و اگر می خواهید درباره جدید ترین و بهترین تلویزیون ها اطلاعات داشته باشید، بهتر است نگاهی به این فناوری بیاندازید.

QLED به عنوان فناوری تلویزیون های برتر سامسونگ در چند سال گذشته مورد استفاده قرار گرفته است، اما Neo QLED با آن فرق دارد. Neo QLED چیست؟ در چه تلویزیون هایی استفاده شده است و تفاوت تلویزیون های QLED با Neo QLED چیست؟ بیایید به این سوال ها پاسخ دهیم.

مروری بر تلویزیون کیولد سامسونگ

همان گونه که در مقاله تلویزیون QLED یا NEO QLED؟ کدام به صرفه است؟ هم بیان شد، تلویزیون کیولد از یک لایه فیلتر به نام کوانتوم دات برای تولید میلیاردها رنگ استفاده می کنند تا تنوع رنگ بی نظیری را به وجود آورند. البته به هدف هم رسیدند و موفق به ایجاد تنوع رنگی با خلوص رنگی بالا شدند. تلویزیونهای کیولد همانند تلویزیونهای LED دارای سطوح میان رده و بالارده هستند. آن دسته از این تلویزیونها که بالارده هستند، از امکانات خارق العاده ای برخوردارند و به معنای واقعی کلمه “بالارده” هستند. تلویزیونهای میان رده کیولد از کیفیت تصویر خوب و قیمت بسیار مناسبی برخوردار هستند و می توانند تمام انتظارات شما از یک تلویزیون خوب را برطرف نمایند.

فناوری Neo QLED چیست؟

Neo QLED نسخه تکامل یافته فناوری فعلی سامسونگ یعنی QLED است. تلویزیون های QLED از فیلتر کوانتوم دات برای افزایش کنتراست و شادابی رنگ ها استفاده می کنند. از سال ۲۰۱۷ به این طرف سامسونگ در بسیاری از تلویزیون های رده بالای خود از فناوری QLED استفاده کرده است.  آنها نامگذاری رده تلویزیون های SUHD  (Super UHD) را تغییر دادند که یکی از دلایل این تغییر جلب توجه کاربران و مقایسه آن با تلویزیون های اولد بود که حالا بازار را در دست دارند. تاثیر پنل های QLED به عوامل مختلفی بستگی دارد که از میان آنها می توان به پردازنده مورد استفاده و بهینگی نور پس زمینه پشت پنل اشاره کرد.

تلویزیون های QLED که قیمت پایین تری دارند معمولا از سیستم Edge استفاده می کنند. در این سیستم، همانطور که از نامش پیداست، به جای اینکه به صورت مستقیم از پشت پنل به آن نور تابانده شود، از دو طرف این کار انجام می شود. با استفاده از این تکنیک، تلویزیون ها تا حدودی باریک تر خواهند بود، اما نور به شکل کاملا متعادلی در سطح صفحه پخش نخواهد شد و در نتیجه بهترین تصویر ممکن ارائه نمی شود.

تلویزیون های QLED گران قیمت از  تکنیک نور پس زمینه Direct Full Array استفاده می کنند که نور را از پشت پنل به آن می تاباند و به همین دلیل نیز کنترل دقیق تری بر میزان روشنایی و متعادل بودن آن دارد (در نتیجه در نقاط تاریک و روشن صفحه کنتراست بهتری را شاهد خواهیم بود، که برای هایلایت موثر HDR و کیفیت کلی تصویر ضروری است).

حتی این تلویزیون ها نیز کیفیت نور پس زمینه متفاوتی دارند که به حداکثر روشنایی ممکن (۱۰۰۰ نیت، ۲۰۰۰ نیت و …) و تعداد نقاط قابل تنظیم که می توانند سطح روشنایی خود را تغییر دهند، بستگی دارد. هر چقدر این نقاط بیشتر باشند، یعنی می توان کنترل بیشتری بر بخش های کوچک و جزئی صفحه داشت. بنابراین در واقع هر چقدر بیشتر باشند، بهتر است.

تفاوت تلویزیون های QLED با Neo QLED در این است که فناوری نور پس زمینه Mini LED جایگزین Direct Array شده است که در آن از ده ها هزار LED ریز برای کنترل روشنایی فوق العاده دقیق تر استفاده شده است. این فناوری هم سطح اولد نیست که در آن می توان هر پیکسل را به تنهایی کنترل کرد، اما بدون شک یک قدم رو به جلو برای نمایشگر های LED به حساب می آید.

نور پس زمینه Mini LED می تواند سطح عملکرد پنل های LED را بیش از پیش به نمونه های اولد نزدیک کند. مزایای تئوری این فناوری تا حدودی قانع کننده هستند.  و البته آنها مشکلات شایع تلویزیون های اولد را ندارند. در تلویزیون های LED ما شاهد داستان ترسناک سوختن نمایشگر نیستیم. همچنین آنها بر خلاف اولد که به دلیل استفاده از عناصر ارگانیک در نهایت دچار افت عملکرد می شود، عملکرد پایدارتری دارند.

مقایسه تلویزیون NEO QLED با تلویزیون QLED

اگر بخواهیم این دو تلویزیون را با هم مقایسه کنیم، ناگفته پیداست که تلویزیون نئوکیولد سامسونگ برنده این رقابت خواهد بود. اما این نتیجه بستگی به انتظارات شما از یک تلویزیون دارد. اگر کیفیت تلویزیونهای امروزی و بیشتر از آن، می تواند شما را راضی نگه دارد، برنده این رقابت تلویزیونهای کیولد خواهند بود که علاوه بر تصویری بسیار زیباتر از تلویزیونهای امروزی، از بسیاری از فناوریهای روز دنیا هم پشتیبانی می کنند. اما اگر بیش از اندازه به کیفیت تصویر و سایر ویژگی های یک تلویزیون اهمیت می دهید، پیشنهاد می کنیم از تلویزیون نئوکیولد سامسونگ غافل نشوید.

مطالب جذاب دیگر:

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *