تلویزیون نئوکیولد سامسونگ چیست؟

روز به روز فناوری های جدیدی به دنیای تلویزیون اضافه می شود و شما اگر بخواهید یک تلویزیون خوب بخرید کلمات اختصاری و اصطلاحات زیادی وجود دارد که باید با آنها آشنا باشید. گزینه های زیاد با ویژگی های متفاوت تا بدانید چه چیزی می خواهید و در نتیجه خرید درستی انجام دهید. در این نوشته Neo QLED سامسونگ را بررسی خواهیم کرد تا ببینیم چه حرفی برای گفتن دارد. آیا ال جی و سامسونگ امسال از هم تقلید کرده اند؟ آیا Neo QLED تفاوتی با QLED و یا OLED الجی دارد؟ کدامیک می تواند جایگزین دیگری باشد و… که در این مقاله فناوری Neo QLED را در مقابل سایر گزینه های محبوب و شناخته شده مانند OLED و QLED قرار می دهیم و به همه این سوالات پاسخ خواهیم داد.

فناوری Neo QLED چیست؟

Neo QLED یکی از داغ ترین فناوری های صفحه نمایش برای تلویزیون است. سامسونگ این فناوری را تقریبا در کل طیف تلویزیون های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ چه ۴K و چه ۸K بکار برده است که نویدبخش بهبود کیفیت تصویر است. این فناوری به زبان ساده تکامل یافته و در واقع یک سطح بالاتر از QLED بر اساس فناوری نقطه کوانتوم است. بزرگترین تفاوت بین این دو پنل کیولد در این است که QLED از نور پس زمینه LED سنتی استفاده می کند درحالیکه Neo QLED از نور پس زمینه mini LED استفاده می کند. همانطور که از نام آن پیداست mini LED ها بسیار کوچکتر از LED قدیمی هستند به این معنی که تعداد بیشتری از آنها برای تامین نور پس زمینه در پشت تلویزیون قرار می گیرند و در چندین ناحیه برای کاهش و مدیریت نور گروهبندی می شوند. وقتی این تعداد بیشتر است کنترل نور و نیز نمایش مرز بین رنگها در Neo QLED دقیق تر و ظریف تر می شود که این منجر به نسبت کنتراست بهتری در سرار صفحه می شود.
مشکلی که تلویزیون های LCD تا امروز داشتند وجود یک هاله نور در اطراف اجسام روشن بود که این تکنیک نور پس زمینه mini LED با فناوری نقطه کوانتومی تا حد زیادی آن را برطرف کرده است و نقطه عطف بزرگی برای تلویزیون LCD است.

تفاوت Neo QLED سامسونگ با OLED الجی

سال هاست که ما نمایشگرهای OLED و QLED را با یکدیگر مقایسه کرده ایم و هیچ برنده مشخصی بین این دو وجود ندارد. حالا با وجود تلویزیون های جدید Neo QLED این کار سخت تر می شود چون این فناوری مانند پُلی است که فاصله بین LCD و OLED را پر می کند. با نور پس زمینه mini LED اکنون نسبت کنتراست بالاتری را در طیف وسیعی از تلویزیون های ۲۰۲۱ سامسونگ خواهیم داشت. برای مثال وقتی محتوایی را با نوارهای سیاه تماشا می کنید، رنگ های سیاه در واقع با کمترین هاله سازی در اطراف محتوا نمایش داده می شود و به سیاه واقعی بسیار نزدیکتر می شوند. از سوی دیگر نمایشگرهای OLED به هیچ نور پس زمینه ای متکی نیستند و تک تک پیکسل ها می توانند به تنهایی روشن یا خاموش شوند. از آنجایی که یک پیکسل OLED هیچ نوری را در حالت خاموش ساطع نمی کند، نسبت کنتراست در تلویزیون های اولد بی نهایت است و رنگ های مشکی، مشکی های واقعی هستند و این قوی ترین نقطه مثبت OLED هاست که از زمان معرفی روی آن مانور می دهند. حالا سوال این است آیا Neo QLED از OLED بهتر است؟ پاسخ کوتاه به این سوال خیر است و پاسخ طولانی این است که بستگی به انتظار شما از تلویزیون دارد. درست است که تلویزیون های جدید Neo QLED سطح مشکی بسیار بهتری نسبت به مدل های قبلی QLED ارائه میدهند، اما هنوز به خوبی رنگ های مشکی واقعی در نمایشگرهای OLED نیست! اما بهرحال اختلاف بین این دو به لطف نور پس زمینه mini LED بسیار کمتر از همیشه است.

فراموش نکنید که تلویزیون های OLED هم معایب خاص خود را دارند. برای مثال نمایشگرهای Neo QLED و QLED در سطح روشنایی بی همتا هستند و حداکثر روشنایی آن ۲۰۰۰ نیت است (nit واحد اندازه گیری میزان تشعشع نور است). این در حالی است که نمایشگرهای OLED فعلی تنها می توانند حداکثر روشنایی ۷۰۰ نیت را مدیریت کنند. بنابراین اگر قصد دارید تلویزیونی بخرید که قرار است در یک محیط روشن و پر نور از آن استفاده کنید Neo QLED یک انتخاب ایده آل است. تلویزیون های OLED با اینکه سازنده آن، یعنی الجی سعی می کند این موضوع را کم اهمیت جلوه دهد، در معرض سوختن صفحه نمایش هستند. از زمانی که اولین نمایشگرهای اولد ظاهر شدند، این نکته منفی اصلی فناوری OLED بود؛ سوختن دائمی. بنابراین اگر قصد دارید که یک بار برای همیشه خرید کنید و سالها به تلویزیون خود بچسبید، Neo QLED در دراز مدت دوام بهتری خواهد داشت.

Neo QLED کلمه ای است که سامسونگ برای پیاده سازی تکنولوژی mini LED خود از آن استفاده می کند. سامسونگ تنها برندی است که تلویزیون های Neo QLED تولید می کند. با این حال اگر تلویزیونی می خواهید که از فناوری mini LED استفاده کند، گزینه های دیگری هم دارید. شرکت الجی از اصطلاح QNED برای ارائه mini LED های خود استفاده می کند و آنها را زیرمجموعه تلویزیون های OLED قرار داده است. مدل های QNED در دو نوع ۴K و ۸K عرضه می شوند که اگر به کیفیت تصویر ۸K علاقه مندید تلویزیون QNED99 گزینه خوبی از این نوع خواهد بود و اگر هم کیفیت ۴K برایتان کفایت میکند تلویزیون QNED90 و تلویزیون QNED85 را تقریبا با نصف قیمت مدل های ۸K می توانید تهیه کنید که براستی ارزش خرید بیشتری دارد.

مطالب جذاب دیگر:

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *