تفاوت تلویزیون های اولد OLED و کیولدQLED

در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ شرکت های ال جی و سامسونگ تلویزیون های اولد و کیولد را روانه بازار کردند و این تلویزیون ها در زمینه تصویر و صدا، نهایت کارایی و عملکرد را از خود نشان دادند. شرکت ال جی نور پس زمینه را به طور کلی از صفحه نمایش و تلویزیون های خود حذف کرد و شرکت سامسونگ همان صفحه نمایش های LED را ارتقا داد و با گذاشتن صفحه نازک و کاربردی،  کیفیت تصویر را در تلویزیون های خود دگرگون کرد. در این نوشته به بررسی تلویزیون های اولد ال جی و کیولد سامسونگ می پردازیم و آنها را از لحاظ ارتقا و تفاوت های موجود را بررسی می کنیم.

تلویزیون LED پایه و اساس تغییرات و در نهایت پیدایش تلویزیون های اولد و کیولد

تلویزیون ها از صفحه نمایش های کریستالی تشکیل شده اند و از این لحاظ کاربران گهگاهی آنها را LCD خطاب می کنند. LCD مخفف عبارت Liquid Crystal Display  و به معنی کریستال مایع است. حالا LED چیست؟ بعضی از کاربران و یا خریدان فکر می کنند که LED به معنای نازک بودن صفحه نمایش نسبت به تلویزیون پلاسما است و در واقع این برداشت را هم می توان در نظر گرفت برای اینکه  لامپ های LED ضخامت تلویزیون ها را کاهش داده اند. LED به معنی انتشار نور از لامپ و یا دیود نوری است و مخفف عبارت light Emmiting Diode است. بنابراین LED به نور پس زمینه مربوط می شود و به صفحه نمایش ربطی ندارد، همچنین تلویزیون های امروزه موجود در بازار، نور پس زمینه LED دارند و به آن ها LED/LCD گفته می شود. تا اینجا LED و LCD را توضیح دادیم. 

تلویزیون های کیولدQLED

صفحه نمایش های کیولد ارتقا یافته تلویزیون های LED هستند اما چطور؟ در واقع برد لامپ های LED در تلویزیون های کیولد بدون تغییر مانده است و بین این برد و صفحه نمایش صفحه نازکی قرار گرفته است که دارای ذرات ریز است ذرات ریز غیر هم اندازه بوده و نور انتشار از برد LED را بسته به اندازه خود تصفیه کرده و شدت نور را افزایش می دهند. بسته به این  که نور به ذره بزرگتر و یا کوچکتر برخورد کند رنگ های سبز و قرمز اشباع می شوند. کنتراست تصویر، نمایش ۱۰۰ درصدی رنگ ها و روشنایی تصویر، در تلویزیون های QLED نسبت به تلویزیون های LED تا حد قابل قبول و زیادی افزایش یافته است.

تلویزیون های اولد OLED

 تلویزیون های اولد متعلق به شرکت ال جی هستند و در واقع این تکنولوژژی و فناوری را شرکت ال جی در تلویزیون های خود قرار داده و صفحه نمایش های اولد خود را به شرکت های دیگر می فروشد. اولد تفاوت ۱۰۰ درصدی با صفحه نمایش های LED دارد و در واقع LED نیست. در این تلویزیون ها نور پسزمینه حذف شده و اساس نور پردازی بر پایه جریان الکتریکی عبوری از فیلمی آلی است که بین دو الکترود قرار گرفته است. حالا این فناوری جدید چه تاثیری در کیفیت تصویر و یا طراحی تلویزیون گذاشته است؟ در واقع  در تلویزیون های اولد OLED به واسطه حذف برد LED یا نور پس زمینه طراحی باریکی از صفحه نمایش پدید آمده است به این دلیل است که ضخامت صفحه نمایش های اولد در حد ۷ تا ۹ میلی متر است. از طرفی کنتراست تصویر، نمایش رنگ ها، روشنایی و نمایش جزئیات در تلویزیون ها ی اولد نسبت به تلویزیون های LED در رده بسیار بالاتری قرار گرفته است.

تفاوت بین صفحه نمایش های اولد و کیولد

تا اینجا ویژگی ها و نحوه عملکرد صفحه نمایش های اولد و کیولد را توضیح دادیم حالا کدام یک بهتر است؟ انتخاب بین اولد و کیولد و اینکه کارایی کدام بهتر است دشوار است اجازه بدهید از امکانات وابسته به تصویر آنها نیز جزئیاتی را ارئه دهیم. تلویزیون های اولد مجهز به پردازنده تصویر هوشمند نسل دوم a9 هستند که تصویر را در چهار مرحله پردازش کرده و نویز و تاری تصویر را به حداقل می رسانند. نرخ نوسازی در تلویزیون های اولد OLED برابر با ۱۲۰ هرتز بوده و کیفیت تصویر ۴K را با اندیکس تصویر ۲۴۰ نمایش می دهد و به عبارتی دیگر زمان پاسخگویی کمی دارند. تلویزیون های کیولد سامسونگ نیز دارای پردازنده کوانتومی ۴k است که پردازش تصویر را طی چهار مرحله و خیلی سریع انجام می دهد و برای بازی ها، تلویزیون های کیولد بیشتر مورد استفاده قرار گرفته اند. اما آنچه در کارایی و عملکرد این تلویزیون ها تفاوت ایجاد می کند آرایش پیکسلی صفحه نمایش است. در تلویزیون های کیولد که ارتقا یافته صفحه نمایش های LED سامسونگ هستند آرایش VA و در تلویزیون های اولد OLED هم ارایش افقی است. کنتراست تصویر و نمایش رنگ های غنی و روشنایی صفحه نمایش در تلویزیون های سامسونگ کیولد از روبه رو فوق العاده است و زاویه دید بالا، کنتراست و روشناییی صفحه نمایش با زاویه دید در تلویزیون های اولد OLED بیشتر است. شما می توانید تفاوت های اولد و کیولد را در جدول زیر مشاهده فرمایید:

تفاوت تلویزیون های اولد و کیولد در ویژگی های وابسته به تصویر

 

نوشته های مرتبط:

تلویزیون های نانوسل NanoCell ال جی یا کیولد QLED سامسونگ، کدام یک کارایی بهتری دارند؟

چرا تلویزیون های QLED در تنوع نمایش رنگ، کنتراست بالا، روشنایی و شفافیت تصویر بهتر هستند؟

جمع بندی

شرکت های سامسونگ و ال جی در سال های اخیر تلویزیون های اولد و کیولد را به بازار عرضه کردند. هر دوی این فناوری ها دارای ویژگی های متمایز و متفاوت هستند و به طور یقیین نمی توان گفت که کدام یک بر دیگری برتری دارد. اما کاربران می توانند بسته به نحوه استفاده از میان این دو نوع تکنولوژی انتخاب کنند. زاویه دید بالا، کنتراست تصویر عالی، روشنایی حداکثری، سرعت پردازش با پردازشگر های هوشمند نسل دوم a9، پورت های HDMI 2.1 با نهایت کارایی، نمایش تصاویر ۴K با سرعت ۱۲۰ هرتز را می توان در تلویزیون های اولد یافت و از طرفی روشنایی صفحه نمایش، کیفت تصویر بالا  از روبه رو، زاویه دید پایین، نمایش رنگ های غنی ، کنتراست بالا از روبه رو، نمایش تصاویر ۲k با سرعت پردازش ۱۲۰ هرتز ، پورت HDMI2.1  با کارایی محدود را در تلویزیون های کیولد سامسونگ وجود دارد. حالا شما می توانید از میان آنها انتخاب کنید اگر بیشتر از روبه رو به تلویزیون به تلویزیون تماشا می کنید تلویزیون های کیولد و اگر زاویه دید برایتان مهم است و طراحی هم از گزینه های مد نظر شماست تلویزیون اولد با بهترین عملکرد و کارایی آنتخاب مناسبی خواهد بود.

4 پاسخ
  1. مجید
    مجید گفته:

    روشنایی صفحه نمایش در تلویزیون های اولد بیشتر است یا در تلویزیون های کیولد؟ برای یک فضای روشن کدام یک انتخاب بهتری است؟

    پاسخ
    • admin2
      admin2 گفته:

      روشنایی صفحه نمایش در تلویزیون های کیولد بیشتر است و میتوان برای فضا های روشن از آنها استفاده کرد.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *