مقایسه کولرگازی پرتابل با کولرگازی ایستاده

تهویه مطبوع پرتابل یک واحد مستقل است که می توانید آن را در هر جایی از خانه خود قرار بدهید. برخلاف سایر کولرهای گازی، کلیه بخشهای کولرگازی قابل حمل به طور کامل در داخل خانه شما باقی می مانند. کولرگازی قابل حمل با یک شیلنگ و یک کیت پنجره ارائه می شود. این کیت بیشتر پنجره شما را می‌بندد در حالی که فضایی کوچکی برای وارد کردن شلنگ باقی می‌گذارد و اجازه می‌دهد گرما و رطوبت به بیرون تخلیه شود.

کولر گازی قابل حمل برای فضاهای کوچک تا حداکثر حدود ۲۰ الی ۲۵ متر مربع فضا کاربرد دارند و چون چرخ دارند قابل حمل هستند و کمپرسور و دیگر قطعات آن مانند کندانسور و اپراتور و فن در یک مجموعه گردآوری شده است، ولی در حالت سرمایشی گرمای موتور از طریق لوله خرطومی پشت دستگاه باید به بیرون منتقل شود. مدل‌های گران‌تر دارای دو شیلنگ هستند که از یکی برای کنترل گرما و رطوبت استفاده می‌کنند و دیگری به هوای بیرون اجازه می‌دهد تا اجزای داخلی را خنک کند.

در یک نگاه، عملکرد اصلی این واحدها مانند سایر کولرگازیها می باشد: آنها هوا را از خانه شما می گیرند، آن را خنک می کنند و دوباره به فضا باز می گردند. با این حال، سیستم های کولرگازی پرتابل بسیار سبک تر هستند و برای جابجایی به جای ثابت کردن در یک پنجره طراحی شده اند. برخی از واحدها انرژی باتری را به عنوان یک گزینه اضافی ارائه می دهند.

کولرگازی قابل حمل مخصوصاً برای کسانی که دارای چندین اتاق در خانه هستند و نمی خواهند چند تهویه مطبوع بخرند مفید هستند. می‌توان دستگاه را در طول روز جابه‌جا کرد و هر اتاقی را که هستید خنک نگه دارید.

نحوه عملکرد کولر گازی پرتابل

اما برای اطلاع از روند و نحوه عملکرد کولر گازی پرتابل، موارد زیر قابل بیان هستند:

  1. در ابتدا، هوا و رطوبت موجود در محیط توسط فن کولر پرتابل دریافت و وارد دستگاه می‌شود.
  2. سپس این هوا از کویل‌های کندانسور می‌گذرد. مایع مبرد موجود در کویل های کندانسور، گرما و رطوبت هوا را دریافت می‌کند و به دلیل دریافت گرمای هوا، به گاز مبرد تبدیل می‌شود.
  3. هوای خنک شده، از طریق فن مجددا به محیط برمی‌گردد.
  4. رطوبت دریافت شده از طریق مابع مبرد، به شکل قطره های آب در مخزن دستگاه قرار میگیرد و شما به راحتی می توانید از طریق یک سطل، این آب را تخلیه کنید.
  5. سپس مایع مبرد که با دریافت گرما، به گاز تبدیل شده است، از طریق اواپراتور وارد کمپرسور شده و در انجا مجدد فشرده شده و به مایع تبدیل می‌شود.
  6. گرمای گرفته شده توسط مایع مبرد از طریق شلنگ و لوله ای که هنگام نصب قرار داده شده است به بیرون از فضای مورد نظر می‌رود.

ویژگی و مشخصات کولرگازی پرتابل:

  • دارای گاز R410a مناسب برای محیط زیست
  • نمایشگر ال ای دی
  • تنظیم اتوماتیک پرتاب باد عمودی
  • لوله خروجی ۱.۵ متری کندانسور
  • دارای حالت هوشمند
  • فیلتر قابل شستشو
  • قابلیت تنظیم دور فن و جهت پرتاب باد

صدای این کولرها به نسبت اینکه در محیط داخل قرار می گیرند، بسیار پایین بوده و آزار دهنده نیست. این کولرهای گازی بیشتر در ظرفیت های پایین بین  ۱۲۰۰۰ تا ۱۶۰۰۰ عرضه می شوند و مبرد یا گاز دستگاه از نوع مبرد ۴۱۰ جدید می باشد که بازدهی بالایی دارند.

مزایای کولر گازی پرتابل چیست؟

از جمله مهمترین مزایای کولر گازی پرتابل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  مهمترین مزیت های کولر گازی پرتابل، که به آن هم معروف است، سبک و قابل حمل بودن آن است، زیرا به راحتی می‌توانید آن را در هر مکانی نصب کنید. بعضی از مدل های آن دارای پایه های چرخدار است که به راحتی می‌توانید آن را جابه‌جا کنید.
  • از دیگر مزایای آن، گرفتن رطوبت محیط است به همین دلیل کولر گازی پرتابل برای شهرهایی که شرجی هستند و رطوبت هوا زیاد است، بسیار مناسب است.
  • نصب کولر گازی پرتابل فوق العاده راحت است و شما به راحتی خودتان می‌توانید این کار را انجام دهید.
  • کولرهای گازی پرتابل صدای بسیار کمی دارند و عمدتا تنها در زمانی صدای آنها را خواهید شنید که فضا آرام باشد.
  • از نظر قیمت و هزینه، در مقایسه با سایر کولرهای گازی دیگر، از هزینه کمتری برخوردار است و مصرف برق کولر پرتابل بسیار پایین‌تر است.
  • کولرهای گازی پرتابل یک محیط کوچک و تا۳۰ متری را به خوبی خنک می‌کنند.
  • کولر گازی پرتابل قابل استفاده بصورت کنترل از راه دور است و در برخی از مدل‌ها دارای سیستم کنترل زمان هستند تا به راحتی در زمان‌های مشخص خاموش و روشن شوند.
  • این نوع کولر گازی، برای خانواده هایی که مستاجر هستند و تمایل به استفاده از کولر گازی دارند بسیار مناسب است؛ زیرا می‌توانند به راحتی آن را جابه‌جا کنند.
  • به دلیل اینکه، کولر پرتابل دارای یونیت خارجی نیست، بسیار جمع و جور می‌باشد و فضای کمی را در خانه اشغال می‌کند.
  • فیلترهای کولر گازی قابل حمل در دسترس، موجود در بازار و قابل شستشو (تا چند بار) هستند.
  • از دیگر مزایای آن قابلیت گرمایش است که برای این حالت از هیتر استفاده می‌کند.
  • این مدل کولرها معمولا دارای ظرفیت پایین از ۱۲۰۰۰ تا ۱۶۰۰۰ هستند.

معایب کولر گازی پرتابل

در کنار مزایای کولر گازی پرتابل، باید به معایب این نوع از کولر گازی هم اشاره کرد؛ از جمله معایب کولر گازی پرتابل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • از معایب کولرهای گازی پرتابل، می‌توان به پایین بودن قدرت کولر گازی پرتابل، در متراژهای بالاتر از ۳۰ متر اشاره داشت. در واقع، کولرهای گازی پرتابل برای فضاهای متراژ پایین و سوییت‌های کوچک مناسب هستند.
  • این نوع کولر نیاز به پنجره و یا سوراخ برای تهویه و خروج هوای گرم دارد و همچنین نیاز به یک لوله پلاستیکی برای انتقال گرما که ممکن است فضا را کمی نامناسب کند.

کولرگازی ایستاده

کولر گازی ایستاده یکی دیگر از انواع کولرهای گازی است که همانطور که از نامش پیداست پنل داخلی به صورت ایستاده می باشد. این نوع کولر گازی مانند کولر گازی دیواری هم از دو تکه تشکیل شده که پنل داخلی در داخل محیط مورد استفاده قرار گرفته و کندانسور یا موتور در بیرون از محیط نصب می گردد.

کندانسور به دلیل سر و صدا و مخصوصا گرمای زیادی که خارج میکند باید در بیرون از محیط داخلی باشد و مانند کولر های گازی دیواری از طریق لوله به هم وصل می شوند. برای درک نحوه عملکرد کولر گازی ایستاده، ابتدا باید اجزای اصلی آن را بشناسید.

اجزای کولرگازی ایستاده

۱- کویل اواپراتور وظیفه جذب گرمای هوا را بر عهده دارد. مبرد از طریق سیم پیچ اواپراتور جریان می یابد و هوای عبوری از روی آن را خنک می کند. هوای خنک اکنون به داخل اتاق بازگردانده می شود.

۲- سیم پیچ کندانسور گرمای جذب شده توسط سیم پیچ اواپراتور را به بیرون آزاد می کند. مبرد گرمای کویل اواپراتور را جذب می کند و به سمت کویل کندانسور جریان می یابد که در آن یک فن هوای بیرون را روی آن می دمد و گرمای بیرون را آزاد می کند.

۳- کمپرسور کولرگازی، گاز مبرد را در سیستم به گردش در می آورد و آن را به یک گاز داغ و فشرده می کند که سپس به سیم پیچ کندانسور جریان می یابد. کمپرسور برای کار کردن به یک منبع تغذیه، معمولاً یک پریز برق نیاز دارد.

۴- فن هایی که در هر دو بخش اواپراتور و کندانسور قرار دارند، به دمیدن هوا روی سیم پیچ ها کمک می کنند تا انتقال حرارت را تسهیل کنند. فن اواپراتور هوای اتاق را روی کویل اواپراتور می دمد در حالی که فن کندانسور هوای بیرون را روی کویل کندانسور می دمد.
یک فیلتر قبل از رسیدن به کویل اواپراتور، ذرات بزرگ را از هوا خارج می کند. این به تمیز نگه داشتن سیم پیچ برای حداکثر کارایی کمک می کند و نیاز به بررسی و تعویض دوره ای دارد.

۵- ترموستات ها و سنسورها دما و فشار سیستم را برای تنظیم عملکرد کنترل می کنند. آنها برای حفظ دمای تنظیم شده، کمپرسور و فن ها را در صورت نیاز روشن و خاموش می کنند.

ظرفیت کولرگازی ایستاده

با درک اینکه هر یک از این اجزا چگونه با هم کار می کنند، می توانید درک کاملی از اینکه چگونه یک تهویه مطبوع ایستاده می تواند به طور موثر فضاهای داخلی را خنک کند به دست آورید. انجام تعمیر و نگهداری منظم مانند تعویض فیلتر و تمیز کردن کویل ضمانت میکند که کولرگازی در تمام فصول بهترین کارایی و عملکرد را داشته باشد.

کولر گازی ایستاده را می توان یکی از گزینه های مناسب برای تهویه فضاهای بزرگ همچون سالن های نمایش، مساجد، لابی هتل و… دانست. اگر فضای خانه یا محیط کار شما بسیار بزرگ است و برای تهویه مطبوع آن به دنبال گزینه مناسب و کارآمد هستید، قطعا خرید کولر گازی ایستاده می تواند یک پیشنهاد عالی برای شما باشد.

سخن آخر

همانطور که در بالا ذکر شده هرکدام از کولرگازیهای ایستاده و پرتابل خصوصیات و ویژگیهای خاص خود را دارند. قیمت کولرگازیهای ایستاده بالاتر از قیمت کولرگازی پرتابل است، ظرفیت کولرگازیهای ایستاده بسیار بالاتر از مدلهای پرتابل است به این معنی که هر اندازه کولرگازی دارای ظرفیت بالاتری داشته باشد محیط بیشتری را خنک میکند. بنابراین کولرگازی های ایستاده مخصوص محیطهای بزرگ و کولرگازی پرتابل جمع و جورتر و مخصوص محیطهای کوچک می باشند.

برای دیدن سایر محصولات خانگی اصلی فروشگاه به وب سایت فروشگاه بانه۹۰ مراجعه فرمایید و اگر در زمینه انتخاب و قیمت هر محصول سوالی داشتید میتوانید با دوستان ما در بخش فروش تماس حاصل فرمایید تا به تمام سوالات شما عزیزان پاسخ دهند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *