برای لوازم خانگی از چه محافظ های استفاده کنیم ؟

شبکه های برق نقش بسیار مهمی در جامعه مدرن دارند، اما سیستم های کاملی نیستند. رعد و برق و خطاهای الکتریکی می توانند باعث افزایش ولتاژ برق در شبکه محلی شوند و بزرگی آنها می تواند به هزاران ولت برسد و همینطور با افزایش طولی خطوط برق دچار ضعف ولتاژ می شود. هنگامی که این پیک های ولتاژ بدون محافظت به خانه ها و یا محل کار می رسد، می توانند به دستگاه های الکتریکی آسیب بزنند.

شما می توانید با نصب یک دستگاه حفاظت از نوسانات (SPD) که به عنوان تعدیلگر ولتاژ گذرا (TVSS) نیز شناخته می شود، از لوازم خانگی خود محافظت کنید. یک SPD به پیک های ولتاژ ورودی پاسخ می دهد و قبل از اینکه هر دستگاهی آسیب ببیند، از طریق سیستم اتصال زمین الکتریکی تخلیه می شود.

خطاهای اصلی الکتریکی باعث شدیدترین نوسانات برق می شوند، اما می توانند ناشی از رویدادهای روزمره نیز باشند. به عنوان مثال، نوسانات برق زمانی اتفاق می‌افتد که در محله دستگاههای که مصرف برق بالایی دارند همانند جوشکاری و…  فعال باشد که امکان نوسانات برق بالا می رود. به طور کلی، شما می‌خواهید برای تمام وسایلی که دارای قطعات الکترونیکی حساس هستند، محافظت در برابر نوسانات برق داشته باشید که شامل موارد زیر است:

چه وسایلی نیاز به محافظ برق دارند؟

با افزایش بی‌رویه قیمت لوازم خانگی ، محافظت همه‌‌جانبه از آن‌ها اهمیت بسیار زیادی میان کاربران پیدا کرده و استفاده از محافظ برق، یکی از بهترین راه‌های حفاظت از آن‌ها به شمار می‌رود. یک محافظ برق باکیفیت می‌تواند از لوازم برقی شما در برابر ولتاژهای نامناسب محافظت کند.

کامپیوترهای رومیزی و لپ تاپ
تلویزیون و سایر دستگاه های چند رسانه ای
کنسول های بازی
روترها، مودم ها و سایر تجهیزات ارتباطی
شارژر گوشی های هوشمند
دستگاه های هوشمند
تجهیزات اداری، در صورتی که از خانه کار می کنید
هر گونه تجهیزات پزشکی مورد نیاز اعضای خانواده (بسیار مهم!)

وظیفه محافظ برق چیست؟

دستگاه محافظ دارای یک برد مادر می باشد که به وسیله یک آی سی برنامه ریزی می شود، مثلا طبق برنامه زمانی که ولتاژ زیر ۱۷۰ ولت بود دستور قطع برق به رله را صادر کن و زمانی که ولتاژ بالای ۲۵۰ ولت بود نیز دستور قطع برق را به رله ارسال کند. همچنین بعد از قطع و وصل شدن برق شهر به مدت چند دقیقه که میزان آن از قبل به آی سی داده شده با تاخیر وصل نماید، این دستگاه همانند یک ربات عمل می کند و بر اساس دستوراتی که از قبل به آن داده شده است عمل می کند.

انواع محافظ ولتاژ با توجه به نوع استفاده:

  • محافظ ۳۰ آمپر زیر کنتوری: این نوع از محافظ ها در قسمت پشتی بدنه کنتور برق، نصب شده و وظیفه محافظت از لوازم خانگی در برابر نوسان برق را بر عهده دارد. ، از مزایای محافظ زیر کنتوری می توان به محافظت از برق کل ساختمان اشاره کرد در واقع با خرید این دستگاه می توانید از تمام وسایل منزل محافظت کنید.
  • محافظ ۳۰ و ۳۵ آمپر کولر گازی: این مدل بسیار شبیه به محافظ زیر کنتوری می باشد، به علت اینکه کولر گازی میزان امپر مصرفی زیادی تا همین حدود مصرف می کند، پیشنهاد می شود یک محافظ جداگانه برای آن تهیه کنید و کلا برق کولر گازی را از منزل خود جدا کنید.
  • محافظ یخچال و فریزر: یخچال فریزر هم مانند هر وسیله برقی دیگر نیاز به محافظ ولتاژ دارند، در واقع معمولا محافظ یخچال و فریزر داری دو خروجی می باشد، یکی مخصوص یخچال و دیگری مخصوص فریزر که شما با خرید یک دستگاه می توانید برای هر دو وسیله از آن استفاده کنید.
  • محافظ تلویزیون و کامپیوتر: این وسایل به دلیل داشتن آمپر مصرفی کمتر از محافظ های قبلی از قیمت کمتری برخوردار هستند، بنابراین برای خرید محافظ تلویزیون ال ای دی و کامپیوتر قرار نیست که میزان زیادی هزینه کنید. از این نوع محافظ می توان برای سایر لوازم برقی که امپر مصرفی کمی دارند نیز استفاده کرد.

نکات مهم هنگام خرید محافظ برق

  • میزان آمپر: قبل از خرید محافظ حتما به میزان آمپر مصرفی دستگاهی که قرار است برای آن محافظ تهیه کنید توجه کنید، اگر یک محافظ آمپر پایین برای وسیله پر مصرف بخرید مطمئن باشید نه تنها از وسیله شما محافظت نمیکند بلکه باعث آسیب بیشتر به دستگاه شما هم می شود. در بعضی مواقع به علت ذوب شدن محافظ احتمال آتش سوزی هم بالا می رود.
  • مدت تاخیر: به مدت زمان تاخیر دستگاه توجه کنید ممکن است از چند ثانیه تا ۳ و حتی ۱۰ دقیقه باشد، اگر نمی خواهید بعد از وصل شدن برق زیاد منتظر بمانید بهتر است مدل هایی را خریداری کنید که تایم تاخیر کمتری دارند، البته در برخی مدل ها این زمان تاخیر به وسیله کاربر قابل تغییر می باشد.
  • تعداد مصرف کننده ها: به تعداد خروجی های دستگاه توجه کنید، اگر برای محافظت از چند دستگاه الکترونیکی می خواهید بهتر است به سراغ مدل هایی بروید که دارای چند خروجی می باشند، البته به مقدار آمپر کل دستگاه های متصل و حداکثر آمپر خروجی محافظ هم توجه داشته باشید.
  • سیم برق بلند: اگر محافظ برق دارای سیم برق باشد، طولانی تر بهتر است زیرا استفاده از آن ایمن تر و راحت تر خواهد بود.
 چند نمونه از محافظ های برق مناسب برای لوازم خانه :
  • محافظ برق برای کامپیوتر و لپ تاپ: این نوع محافظ برق باید دارای توان حداقل ۵۰۰ ولت آمپر و پریزهای ارت دار باشد.
  • محافظ برق برای تلویزیون: این نوع محافظ برق باید دارای توان حداقل ۵۰۰ ولت آمپر و پریزهای ارت دار باشد.
  • محافظ برق برای یخچال و فریزر: این نوع محافظ برق باید دارای توان حداقل ۱۰۰۰ ولت آمپر و پریزهای ارت دار باشد.
  • محافظ برق برای کولر گازی: این نوع محافظ برق باید دارای توان بالاتر از ۲۰۰۰ ولت آمپر و پریزهای ارت دار باشد.

راهکارهای محافظت بهتر از لوازم خانگی

۱- خرید کولرگازی جدید

از آنجایی که واحدهای تهویه مطبوع معمولا چندین بار در روز روشن خاموش می شوند، در نتیجه جریان در یک ساختمان کم و زیاد می شود و بنابراین احتمال نوسان برق نیز بیشتر می شود. مدل‌های جدید کولرگازی از نظر انرژی کارآمد هستند، بنابراین برای کار کردن به انرژی کمتری نیاز دارند. در نتیجه، جریان اضافی در گردش در هنگام راه‌اندازی مجدد کمتر می‌ شود، بنابراین، احتمال نوسان جریان برق کاهش می ‌یابد.

۲- هنگام طوفان، دستگاه ها را از برق بکشید

صاعقه یکی از دلایل اصلی نوسانات برق است. برای حفظ ایمنی دستگاه های برقی، هنگام وقوع طوفان، آن ها را از برق بکشید. در واقع شوک ولتاژی به دستگاه های برقی هم در هنگام قطع ناگهانی برق و هم در زمان روشن شدن مجدد، وارد می شود، بنابراین با از برق کشیدن دستگاه ها پس از قطع برق، مانع از ورود شوک مجدد به آن ها شوید. و این یکی از اصلی ترین راه‌های محافظت از لوازم خانگی در برابر نوسان برق است.

۳- سیم کشی خود را بررسی کنید

سیم هایی که آسیب دیده اند، مقاومت بسیار کمی داشته، جریان ورودی را مختل می کنند و در نتیجه احتمال اتصالی برق تا حد زیادی افزایش پیدا می کند. رعایت همین یک نکته می‌تواند محافظت از لوازم خانگی در برابر نوسان برق را برای شما  تا حد بالایی تضمین نماید.

۴- از استابلایزر غافل نشوید

با خرید استابلایزر می‌توانید محافظت از لوازم خانگی در برابر نوسان برق، را به شکل موثری انجام دهید. تنها مزیت استفاده از استابلایزر به محافظت از خانه و لوازم خانگی در برابر نوسان برق، محدود نمی شود، بلکه با استفاده از آن می توان تا حد زیادی در مصرف برق، صرفه جویی کرد.

نتیجه

در این مطلب، به بررسی این موضوع پرداختیم که چه وسایلی نیاز به محافظ برق دارند و راههای محافظت بهتر از وسایل برقی. به طور کلی، استفاده از محافظ برق برای همه لوازم برقی توصیه می شود، زیرا نوسانات برق می تواند به طور جدی به آنها آسیب برساند. اما برخی از لوازم برقی به دلیل حساسیت بیشتر، نیاز به محافظت بیشتری دارند.

برای دریافت قیمت تلویزیون ۲۰۲۴ ، قیمت لباسشویی و یا خرید سینما خانگی یا دریافت قیمت انواع یخچال می توانید با بخش مشاوره فروشگاه بانه ۹۰ تماس حاصل فرمایید

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *