نحوه کار کمپرسور روتاری | کمپرسور روتاری چیست؟

کمپرسور یکی از اصلی ترین اجزاء کولر گازی و قلب تپنده این دستگاه سرمایشی و گرمایشی است. کمپرسورهای کولر گازی دارای انواع مختلفی هستند که با عملکردی متفاوت کار میکنند و هر کدام معایب و مزایای خاص خود را دارد. بدهی است که دانستن این اطلاعات به ما کمک میکند تا اسپیلت مناسب تری انتخاب کنیم.

قبل از اینکه به شرح انواع کمپرسور بپردازیم باید مشخص کنیم کمپرسور چیست و چگونه عمل میکند. کمپرسور یکی از اجزاء کولرهای گازی است که کارش فشرده سازی و متراکم کردن سیالات و گازها است. در اسپیلت ها از نوعی گاز مخصوص استفاده می شود که با فشرده سازی توسط کمپرسور به سرعت دمای آن کاهش می یابد و تبدیل به مایع میگردد این گاز متراکم شده سبب ایجاد سرمایش میگردد. حالا که با کار کمپرسور های کولر گازی آشنا شدیم وقت آن است که با انواع کمپرسور آشنا شویم. همان طور گفتیم کار فشرده سازی سیالات و گاز ها بر عهده کمپرسور است اما کمپرسور ها به روش ها و عملکرد های کاملا متفاوت عمل متراکم سازی را انجام میدهند.

کمپرسور روتاری که با نام دورانی پیستونی هم شناخته می شود دارای مکانیزم جابه‌ جایی مثبت و از نوع چرخشی هستند. معمولا در جاهایی که حجم فشار و هوا بالا است، از کمپرسور روتاری به جای پیستونی استفاده می‌‌شود. در کمپرسور روتاری با گردش ۳۶۰ درجه ای تیغه ها، عمل مکش و کمپرس ماده مبرد انجام می گیرد، بدین ترتیب وقتی گاز از دریچه ورودی وارد کمپرسور می‌شود ، در اثر چرخش تیغه‌ها و برخورد پره‌ها با گاز، آن را با فشار به سوی لوله‌های خروجی هدایت می کند. کمپرسور روتاری بیشترین استفاده را در ایران دارد.

کمپرسور روتاری کمپرسور روتاری یا دوار جایگزین مناسبی برای کمپرسورهای رفت و برگشتی هستند. گاز خنک کننده توسط چرخیدن غلطک های مارپیچی شکل متراکم می گردد. کمپرسورهای روتاری بازده بالایی دارند، جای کمتری را اشغال می کنند و امروزه پیشرفت های زیادی در ساختمان آنها ایجاد شده است.

کمپرسورهای روتاری نسبت به کمپرسورهای پیستونی مصرف برق کمتری داشته و صدای حاصل از کارکرد آنها نیز کمتر است و در مجموع راندمان بالاتری نسبت به کمپرسورهای پیستونی دارند ولی کمپرسورهای پیستونی قدرت سرمایش بهتری دارند.

مزیت ها و معایب کمپرسور روتاری

کمپرسورهای روتاری را با ظرفیت‌ های ۷۰۰۰ تا ۳۶۰۰۰ بی تی یو (BTU) تولید می‌‌کنند. کمپرسورهای روتاری صدای کمتری تولید می‌‌کنند و مصرف بهینه‌ تری دارند یعنی برق کمتری مصرف می‌کنند و به دلیل مکانیسم ساده و استفاده زیاد آن ها در کولرها، هزینه نصب، تعمیر و نگه داری آن ها کمتر است. اما این کمپرسورها دارای ظرفیت کمتری نسبت به دیگر کمپرسورها هستند.

مطالب جذاب دیگر:

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *