پردازنده در تلویزیون چیست و چه کاری را انجام می دهد؟

شرکت های سازنده تلویزیون در تولیدات خود از ویژگی های متمایزی استفاده می کنند که با قرار دادن این ویژگی های منحصر به فرد، سعی در انحصار بازار فروش و جذب مخاطب دارند. یکی دیگر از اهداف این شرکت های تولیدی، ارائه ویژگی های منحصر به فرد برای ارتقای کارایی محصول است، به گونه ای که بیشترین تاثیر را روی محصول به صورت کلی بگذارد.  از نام آشناترین شرکت های تولید کننده تلویزیون، شرکت ال جی و شرکت سامسونگ هستند که رقابت نزدیکی از لحاظ کیفیت محصول و جذب مخاطب با هم دارند. یکی از ویژگی هایی که در تلویزیون نقش فوق العاده ای را ایفا می کند پردازنده تصویر است که ما در این نوشته به آن می پردازیم:

لذت ، شور و هیجان با پردازنده های قدرتمند

با انتخاب یک تلویزیون با پردازنده قوی ، فیلم ها ی اکشن و بازی ها و… تماشا کنید و از تماشای صحنه های سریع و شفاف لذت ببرید. پردازنده در یک تلویزیون درست همانند آنچه در یک کامپیوتر وجود دارد عمل کرده و به عنوان مغز تلویزیون تلقی می شود. فیلم ها دارای فریم های سریع هستند و پردازنده همیشه در هنگام نمایش تصویر درگیر نمایش این فریم های سریع فیلم هاست.

چرا پردازنده در تلویزیون از اهمیت بالایی برخوردار است؟

از آنجایی که پردازنده به عنوان هسته اصلی و مغز تلویزیون عمل می کند  و تاثیر مستقیم در تصویر و کیفیت تصویر دارد، پردازنده ناکارآمد و ضعیف منجر به کند شدن صحنه های سریع مانند صحنه های بازی، فیلم های اکشن و…،  تصویری دندانه دار با نویز زیاد و رنگ های کسل کننده و دور از واقعیت می شود. در این شرایط چشم کاربر خسته شده و لذت و شور هیجانی که باید در کاربر ایجاد شود، از دست رفته و کاربر از آن بی بهره خواهد بود. بنابراین به این دلایل است که پردازنده و مخصوصا پردازنده های a9 نسل دوم در تلویزیون ها آنقدر اهمیت دارند. این پردازنده ها در یکنواخت کردن فریم های سریع Keeping Fast-Paced Sport Smooth کارایی بسیار دارند. شما در جریان بازی دوست دارید آنچه در یک لحظه بسیار کم اتفاق می افتد را ببینید،یا در زمانی سرعت یک ماشین در یک لحظه از صفر به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می رسد و صحنه هایی سریع نمایش داده می شود بدون تشکیل نویز ویا بلور شاهد باشید. پردازنده های معمولی تصاویر را با نرخ ۳۰ تا ۶۰ فریم در ثانیه پردازش می کنند اما پردازنده a9 نسل دوم تصاویر را با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه پردازش می کند. این میزان نرخ نوسازی تصویر( Refresh Rate) و قدرت پردازش تصویر را بدون  نویز و بلور کرده و صحنه های خیلی سریع را یکنواخت می کند.

نرخ نوسازی تصویر یا refresh rate چیست؟

تصاویر تلویزیون از فریم های زیادی تشکیل شده که با سرعت زیادی نمایش داده می شوند. در هر لحظه که تصویر از یک فریم به فریم دیگری جهش می یابد، صفحه نمایش آپدیت و یا به عبارتی نوسازی Refresh می شود که به آن Refresh Rate و یا Processing Rate گفته می شود. طبیعی است  هرچه سرعت پردازش و یا نرخ نوسازی بیشتر باشد اولا فریم های بیشتری نمایش داده می شود و دوما فریم ها با سرعت بشتری نمایش داده می شوند. 

افزایش کیفیت تصویر با پردازنده های هوشمند a9  نسل دوم

پردازنده های هوشمند  فراتر از یکنواخت سازی فریم های سریع عمل می کنند و در واقع این پردازنده ها کارایی بیشتر داشته و کیفیت تصویر را به صورت فوق العاده ای افزایش می دهند.  در تلویزیون هایی که دارای این پردازنده هستند، دندانه بودن ونویز تصویر کاهش می یابد،جزئیات و بافت تصویر تقویت می شود، ایجاد تصویر با عمق زیاد و باز آفرینی رنگ های دقیق  خیلی کاربردی و موثر انجام می شود. اما پردازنده های هوشمند a9 از چه طریقی به این عملکرد کارا و مفید دست می یابند؟

عملکرد کارا و مفید پردازنده های هوشمند a9 با پردازش چهار مرحله ای و کاهش نویز Quad- Step Noise Reduction

پردازش داده در این پردازنده ها در چهار مرحله انجام می شود و در مقایسه با پردازنده های قدیمی  ۲ برابر سریع تر است و آنچه اهمیت دارد تصویری واضح، شفاف و دارای بالاترین جزئیات است  که در نتیجه سرعت عملکرد این پردازنده ایجاد می شود. اما این کارایی زیاد در نمایش تصویر با چه عملکردی انجام می شود؟ در این ویژگی، اولا لبه ها با کنتراست بیشتری نمایش داده می شوند و جزئیات واقع گرایی بیشتری پیدا می کنند، دوما اشیا از زمینه جدا شده و جزئیات پنهان آشکار می شوند، سوما رنگ ها ۷٫۳ برابر بیشتر وضوح نمایش پیدا می کنند و چهارما محتوا با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه نمایش داده می شوند و فریم های سریع بدون نویز و بلور یکنواخت می شوند. در این پردازنده جدا از پردازش چهار مرحله و دو برابر استاندارد های موجود، ویژگی های ارتقای کیفیت تصویر وجود دارد که در یک پاراگراف آنها را ارائه خواهیم داد. شما می توانید عملکرد این پردازنده کارا و موثر در کیفیت تصویر را در فیلم زیر مشاهده کنید:

ویژگی های ارتقای کیفیت تصویر  توسط پردازنده های هوشمند در تلویزیون ها

ویژگی های زیادی در تلویزیون های موجود در بازار هستند که در ارائه تصویر نقش اساسی ایفا می کنند. این ویژگی ها هر کدام به گونه ای در ارتباط با پردازنده تلویزیون هستند. ویژگی هایی مانند Pure Color و یا mega Contrast ، Contrast Enhancer ومحدوده استاندارد دینامیکیHDR هستند که تصاویر را به صورت شفاف و غنی از رنگ ها نمایش می دهند. این ویژگی ها در مراحل پردازش تصویر در تلویزیون اعمال می شوند برای نمونه ویژگی دیگری به نام Noise Reduction ، از بریدگی تصویر یا کم شدن شفافیت تصویر در هنگام نمایش جلوگیری می کند.

نوشته های مرتبط:

چرا تلویزیون های QLED در تنوع نمایش رنگ، کنتراست بالا، روشنایی و شفافیت تصویر بهتر هستند؟

چرا کیفیت تصویر و تنوع نمایش رنگ ها در تلویزیون های ۲۰۱۹-۲۰۲۰ بیشتر است؟

فناوری MicroLED در تلویزیون های OLED و QLED در سال ۲۰۲۰

برتری تلویزیون های کیولد QLED سامسونگ در چیست؟

تلویزیون مناسب برای خرید در سال ۲۰۲۰ دارای چه تکنولوژی هایی است؟

چه امکاناتی در تلویزیون های ۲۰۲۰ برای کاربران حائز اهمیت است؟

جمع بندی

پردازنده در تلویزیون مهمترین نقش را در ارائه تصویر ایفا می کند. پیشرفت هایی در پردازشگر تلویزیون ها صورت گرفته است که به واسطه آن کیفیت بالایی از تصاویر بر روی صفحه نمایش تلویزیون ها ارائه شده است. این پردازشگر ها از سرعت زیادی برخوردار هستند و از طرفی با توجه به پردازش چهار مرحله ای، نمایش جزئیات و عمق تصویر در آنها بهتر نمایش داده می شود. تصاویر تلویزیون هایی که از این پردازشگرها  در آن ها استفاده شده است دارای رنگ های غنی، کنتراست بالا و روشنایی تصویر بالاست.

12 پاسخ
  1. شاهین
    شاهین گفته:

    وقتی تو تلویزیون یدونه کانال بیش از یک ساعت نگاه میکنیم وقتی کانالو عوض میکنیم آرم شبکه یا کادر زیر نویس هاش چند ثانیه میمونه مثل سایه مشکلش چی میتونه باشه

    پاسخ
    • Sasan.a
      Sasan.a گفته:

      با سلام، به این حالت حفظ تصویر گفته میشود که موقتی است و در بیشتر تلویزیونها خصوصا در شبکه یا محتوایی که تصاویر ثابت و ایستا دارند همانند لوگو یا آرم شبکه، اتفاق می افتد. چون در این حالت به طور مداوم و بدون تغییر پیکسلها کارمیکنند، با خاموش کردن تلویزیون یا عوض کردن شبکه – زمان میبرد که به حالت اولیه یا جدید تغییر وضعیت بدهند. پیشنهاد می شود که زودتر کانال را عوض کنید چون در موارد شدیدتر میتواند پیکسل به صورت دائمی بسوزد.

      پاسخ
  2. کامران
    کامران گفته:

    اینی که میگن بعضی تلویزیونا می تونن تصاویر کم کیفیت رو ارتقا بدن، حقیقت داره؟ ینی می شه یه فیلم کم کیفیت روی تلویزیون پخش کرد و لذت یه فیلم باکیفیت رو برد؟

    پاسخ
    • admin2
      admin2 گفته:

      بله می توان تصاویر با رزولوشن و کیفیت پایین را تا رزولوشن بالاتر ارتقا داد و جزئیات بیشتری را از عمق تصویر استخراج کرد.

      پاسخ
    • admin2
      admin2 گفته:

      ال جی تفاوت این پردازنده های را آشکار نکرده است ولی معمولا نسل دوم باید نسبت به نسل اول قوی تر باشند.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *