Pure Color، Live Color و Color Accuracy در تلویزیون های مختلف

همانطور که می دانید برند های مختلفی در بازار وجود دارد. شرکت های زیادی در سراسر جهان تلویزیون تولید می کنند و آن ها را به ویژگی و امکانات مختلف در اختیار کاربران قرار می دهند. هر تلویزیون در یک ویژگی منحصر به فرد عمل می کند حتی اگر از بالارده ترین امکانات برخوردار باشد. برای نمونه تلویزیون های اولد ال جی بالاترین و بهترین تکنولوژی و امکانات را دارند و با این اوصاف همیشه در یک زمینه بهتر عمل می کنند و در زمینه دیگر ضعف از خود نشان می دهند. در این نوشته به نمایش رنگ در تلویزیون های برندهای مختلف می پردازیم.

ال جی یکی از تولید کنندگان عمده تلویزیون است. این شرکت هر ساله تلویزیون های زیادی را در اختیار کاربران قرار می دهد. ال جی ۳ دسته تلویزیون را در کارنامه خود دارد. این دسته ها تلویزیون های معمولی LED، تلویزیون های نانوسل و تلویزیون های اولد هستند. ساسمونگ هم تولید کننده ای فعال است که دو دسته اصلی را دارد که تلویزیون های LED بدون فناوری کیولد QLED و تلویزیون های LED با فناوری کیولد QLED هستند. سونی یک تولید کننده محافظه کار است یعنی بسیاری از ویژگی و امکانات موجود در تلویزیون های خود را رو نمی کند و آن هم تلویزیون های LED و تلویزیون های اولد را دارد که تلویزیون های OLED این شرکت تعداد محدودی را دارند. هایسنس یک تولید کننده نو پا است که به تازگی پا به عرصه تولید تلویزیون گذاشته است، تلویزیون های این شرکت فعلا LED هستند که در آینده تلویزیون های با نور پردازی لیزری و یا فناوری Dual Cell را روانه بازار می کند. تلویزیون های شیائومی هم در بازار وجود دارند که در حدودی یکی دو مدل هستند و فعلا امکانات و مشخصات آن ها در دسترس نمی باشد. شارپ ، فیلیپس و پاناسونیک هم بیشتر تلویزیون LED را دارند هر چند تعداد محدودی از تلویزیون های اولد این شرکت ها هم تولید شده است.

پردازش رنگ در تلویزیون ها

در تلویزیون پردازش رنگ توسط پردازنده صورت می گیرد اما صفحه نمایش هم نقش اساسی در نمایش رنگ دارد. در تلویزیون ها داده ها به صورت فشرده توسط تلویزیون دریافت می شوند و توسط پردازنده و ویژگی هایی کاربردی دیکد شده و در نهایت حاصل آن پردازش بر روی صفحه نمایش ارائه می شود. پردازنده باید قوی باشد که معمولا در تلویزیون ها از پردازنده های با فرکانس ۵۰ تا ۱۲۰ هرتز استفاده می شود که طبیعتا هر چه پردازنده از هرتز HZ بالایی برخوردار باشد. کیفیت تصویر و رنگ بهتر ارائه می شود. صفحه نمایش هم یک ظرفیت برای نمایش داده ها دارد که این ظرفیت ۸ بیت و ۱۰ بیت می باشد که در تلویزیون Bit Depth نام گرفته است. بنابراین پردازنده و صفحه نمایش می توانند در نمایش رنگ ها نقش اساسی ایفا کنند.

صفحه نمایش

در تلویزیون ها از دو نوع صفحه نمایش استفاده می شود که یکی صفحه نمایش VA و دیگری IPS است. صفحه نمایش VA یا Vertical Alignment آرایش پیکسلی عمودی دارد و صفحه نمایش IPS یا In-Plane Switching آرایش پیکسلی افقی دارد. زاویه دید در پنل IPS بیشتر از پنل VA است اما کنتراست و نمایش تصویر پنل VA از روبه رو نسبت به پنل IPS بیشتر است. تا اینجا فهمیدیم که هر پنل از یک زاویه ای نمایش تصویر و رنگ بهتری دارد و در نهای کاربر با توجه به نیاز خود یکی از آنها را انتخاب می کند. برای نمونه تلویزیون با پنل IPS برای یک خانواده پر جمعیت بهتر است.

پردازنده گرافیکی

برای نمایش رنگ های تصویر علاوه بر پردازنده اصلی از پردازنده گرافیکی استفاده می شود یعنی در تلویزیون دو پردازنده وجود دارد . پردازنده گرافیکی معمولا ۲ گیگابایت ظرفیت پردازش دارد. در پردازنده گرافیکی داده ها و میزان خلوصیت آنها برای نمایش طول موج های رنگ پردازش می شود و هر چه از کارایی بیشتری برخوردار باشد کیفیت تصویر را بالاتر می برد. در اکثر برند ها با قابلیت بالایی قرار گرفته است.

Pure Color

در تلویزیون های سامسونگ از این ویژگی استفاده می شود و در آن رنگ ها خلوصیت بیشتری پیدا می کنند. این ویژگی هم در تلویزیون های کیولد QLED و هم در تلویزیون های LED وجود دارد. این ویژگی میزان نمایش رنگ را دقیق تر می کند. برای نمونه در زمان ارسال داده های رنگی ممکن است داده هایی حذف شوند و یا امکانا نمایش را با توجه به نور کم پس زمینه را نداشته باشند. ویژگی Pure Color رنگ را ارتقا می دهد و در نهایت تصویری غنی از رنگ بر روی صفحه نمایش ظاهر می شود.

Live Color

در تلویزیون های سونی از ویژگی live Color استفاده می شود و به معنی رنگ های زنده است. سونی بسیاری از ویژگی های خود را رو نمی کند و به عبارتی محافظه کارانه عمل می کند. این ویژگی در تلویزیون های سونی به قدرت پردازنده و فوکوس روی جزئیات تصویر ، تصاویر را غنی از رنگ ارائه می شود. البته برای این ویژگی باید نور پردازی هم قوی باشد تا رنگ ها با حداکثر کارایی خود نمایش داده شوند.

Color Accuracy

در تلویزیون های ال جی از ویگی Color Accuracy استفاده می شود. این ویژگی دقت رنگ های نمایش داده شونده را در تلویزیون های ال جی افزایش می دهد. الجی برای نمایش دقیق رنگ ها از پردازنده های هوشمند و قوی و یا از تکنولوژی نانوسل و اولد استفاده می کند. دقت رنگ در تلویزیون های نانوسل ال جی بیشتر از تلویزیون های معمولی ال جی است. ال جی اخیرا بر روی رنگ بسیار کار کرده است و کیفیت رنگ را در تلویزیون های خود ارتقا داده است.

جمع بندی

برند های بسته با نوع عملکرد خود ویژگی هایی منحصر به فرد را در تلویزیون های خود قرار می دهند . برای نمایش رنگ های دقیق شرکت های سازنده از ویژگی هایی به نانم Live Color و Pure Color و یا Color Accuracy استفاده می کنند که هر کدام از این ویژگی ها توسط یک برند اتخاذ می شود. شاید از لحاظ عملکرد با هم تفاوت داشته باشند اما آنچه واضح است پردازش رنگ توسط این ویژگی ها است یعنی این ویژگی ها بر روی رنگ تصویر کار می کنند. کدام بهتر است؟ معلوم نیست و کیفیت نهایی تصویر است که این ویژگی ها را متمایز می کند. در هنگام خرید تلویزیون باید به ویژگی های موجود در تلویزیون توجه داشت چرا که ویژگی ها هستند که در نهایت کیفیت تصویر بهتری را ارائه می دهند. برای اینکه تلویزیون های ال جی و یا و یا هر برند دیگری را با هم مقایسه کرد باید ویژگی های موجود در آنها را مورد مقایسه قرار داد.

4 پاسخ
    • admin2
      admin2 گفته:

      سلام
      هر دو فوق العاده هستند اما روشنایی و شفافیت رنگ در تلویزیون کیولد بیشتر است

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *