میزان مصرف برق کول گازی اینورتر

شاید بارها شنیده باشید که مصرف برق کولرهای گازی اینورتردار ۶۰ تا ۷۰ درصد است. این رقم صرفه جویی در مصرف انرژی در مقایسه با یک کولرگازی معمولی است. حتی در برخی مدل‌های کولرگازی اینورتر ال جی، دستگاه تا %۷۳ نسبت به مدل‌های غیر اینورتر صرفه جویی در مصرف برق دارد. به طور کلی در کولرهای گازی اینورتر به دلیل اینکه تغییر دور موتور و امکان حرکت موتور با دور و توان پایین هم وجود دارد، میزان مصرف انرژی کاهش می‌یابد. حتی اگر در نوشته‌های فنی مشاهده می‌کنید که جریان برق کولرگازی معمولی و اینورتر خیلی تفاوت زیادی با هم ندارد، اما بدانید که طی کارکرد دستگاه دور موتور یک دستگاه اینورتر می‌تواند پایین‌تر باشد و دستگاه با توجه به اختلاف دمای انتخابی و دمای اتاق، با توان کمتری کار کند.

دلایل کاهش مصرف برق کولرگازی اینورتر

تا به اینجا متوجه شدید که میزان مصرف برق کولرگازی اینورتر ۶۰ تا ۷۰ درصد کمتر از کولرهای معمولی است و این تفاوت ناشی از دو دلیل اصلی می شود: اول اینکه در کولرگازی اینورتر، موتور خاموش و روشن نمی شود (ولی در کولرگازی معمولی این خاموش و روشن شدنها مصرف برق را افزایش می دهند)، دوم اینکه در کولرگازی اینورتر، موتور دستگاه به هنگام رسیدن به دمای مطلوب با حداقل سرعت کار می کند و این یعنی مصرف بسیار ناچیز برق. این دو دلیل از اصلی ترین دلایل کاهش مصرف برق کولرگازی اینورتر هستند اما اگر ریزتر به موضوع نگاه کنیم دلایل دیگری نیز به چشم خواهند خورد، ازجمله کیفیت و جنس قطعات، نوع موتور کولرگازی از نظر جغرافیایی (T1 و T3) و …

میزان مصرف برق کولرگازی اینورتر

اگرچه روی برچسب فنی کولرگازی اطلاعاتی در باره میزان مصرف دستگاه در اختیار شما قرار داده شده است اما یک سری محاسبات باید روی این ارقام انجام شود تا میزان مصرف کولرگازی بدست آید. همانگونه که در نوشته های قبلی نیز اشاره شد مصرف کولرگازی به شراط و نحوه نصب کولرگازی نیز بستگی دارد اما با فرض اینکه کولرگازی در سرایط استاندارد و محل مناسب نصب شده است، می توانیم میزان مصرف برق آن را محاسبه کنیم (البته با اطلاع از نرخ تعرفه ابلاغی از سوی اداره برق). فرض کنید تصویر زیر مربوط به برچسب فنی کولرگازی شماست؛ می خواهیم با توجه به این اطلاعات میزان مصرف برق کولر را محاسبه نمایم.

فرض کنید که این کولر در شبانه روز ۱۰ ساعت روشن است و تعرفه برق و دوره محاسبه قبض برق نیز به ترتیب ۱,۹۰۰ ریال به ازای هر کیلو وات ساعت و ۳۰ روزه باشد. همانگونه که مشاهده می کنید مصرف برق کولر در حالت سرمایش و گرمایش متفاوت است. میزان مصرف کولر در حالت سرمایش ۲,۸۰۰ وات در ساعت است. ابتدا این عدد را بر حسب کیلووات ساعت محاسبه می کنیم. یعنی ۲,۸۰۰ وات ساعت برابر است با ۲٫۸ کیلو وات ساعت. در مرحله بعد این رقم را در میزان ساعات کارکرد کولر در طول ۳۰ روز ضرب می کنیم. یعنی ۲٫۲x10x30 که برابر است با ۶۶۰ کیلو وات ساعت. حال این عدد را که میزان مصرف کولرگازی در طول ۳۰ روز است، در نرخ تعرفه ضرب می کنیم یعنی ۶۶۰×۱,۹۰۰ که برابر است با ۱,۲۵۴,۰۰۰ ریال در ماه. با جایگزین کردن اطلاعات هر کولرگازی دیگر در محاسبات بالا می توانید میزان مصرف آن را محاسبه نمایید.

سخن پایانی

کولرهای گازی اینوتر میزان مصرف انرژی بسیار پایین تری نسبت به کولرهای معمولی دارند و این نسبت گاها تا ۷۳ درصد نیز می رود (یعنی ۷۳ درصد کمتر از کولرهای معمولی). اگر می خواهید با خیالی آسوده و بدون توجه به میزان مصرف برق از سرمای کولرگازی خود لذت ببرید، پیشنهاد می کنیم که یکی از انواع کولرگازی اینورتردار را خریداری کنید. قیمت کولرگازی در حال حاضر نسبت به کارایی و آسودگی که ایجاد می کند بسیار مناسب است و به تبع آن کولرگازی اینورتر نیز از قیمت خوبی برخوردار است. البته شما می توانید با مراجعه به لیست قیمت کولرگازی هم قیمت انواع کولرگازی موجود در بازار را در دسترس داشته باشید. کولرگازی اینورتردار خیال شما را از بابت میزان مصرف برق آسوده می کنند.

مطالب جذاب:

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *