۴K HFR در تلویزیون چیست و عملکردی دارد؟

چند سالی است که تلویزیون های با کیفیت تصویر ۴K وارد بازار شده اند. این تلویزیون ها بایستی مشخصاتی را داشته باشند که تا حدودی با مشخصات تلویزیون های Full HD متفاوت باشد یعنی از امکانات و ویژگی های قوی تر و منحصر به فرد تری برخوردار باشند. برای نمونه پردازنده در تلویزیون های Full HD از نوع ۲ هسته ای و در تلویزیون های ۴K 4 هسته ای است. در اینجا اگر هر پردازنده یا یک هسته آن مشخصه هرتز معینی را داشته باشد مشخص است که پردازنده ۴ هسته ای قوی تر خواهد بود. تصاویر ۴K جزئیات بیشتری را دارند و ریز کاری های بیشتر را در تلویزیون لازم دارند. قیمت تلویزیون ها در یک شرایط یکسان با پردازنده قوی تر بیشتر خواهد بود.در اینجا ما روی تصاویر ۴K و ویژگی HFR بحث می کینم و می خواهیم کاربرد آن را بدانیم.

کیفیت تصویر

 هر کاربر و یا بیننده ای دوست دارد تصویر با کیفیت باشد، اما کفیت تصویر به چه معنا است. در زمانی که تصویر فیلم برداری می شود، داده ها و جزئیاتی ذخیره می شوند و در نهایت توسط تلویزیون و یا هر وسیله ای دیگر نمایش داده می شوند. برای مثال فض کنید در تصویر از المان های زیادی استفاده می شود تا به خوبی و با کیفیت نمایش داده شود. در یک تصویر دو جزء همسایه دارای رنگی تقریبا مشابه هستند اما میزان غلظت این رنگ ها متفاوت است. یکی از دلایلی که این تفاوت را ایجاد می کند نور است هر چند ممکن خود جزء کم رنگ تر باشد. اما آنچه معم است توانایی دوربین در ثبت تغییرات و توانایی نمایش تلویزیون در نمایش تغییرات است. اگر تلویزیون توانایی نمایش تغییرات را به خوبی نداشته باشد گفته می شود که تلویزیون کیفیت تصویر مناسب را ندارد. بنابراین کیفیت تصویر که در نهایت بر روی تلویزیون نمایش داده می شود که فیلم برداری و به تلویزیون وابسته است. در ضمن هر چه جزئی تر فیلم برداری شود و یا جزئی تر در تصویر فوکوس و تمرکز شود کیفیت توصیر بهتر خواهید بود.

۴K

کیفیت تصویر ۴K چیست؟ در تلویزیون های امروزی دیگر همه و اکثریت کیفیت تصویر ۴K را دارند. در تصویر ۴K رزولوشن با تعداد ۸ میلیون پیکسل ارائه می شود. در صفحه نمایش ۴K تعداد ۲۱۶۰*۳۸۴۰  در ارائه تصویر نقش دارند. به کیفیت تصویر فورکی ۴K UHD نیز گفته می شود که به معنی Ultra High Defenition است. تصاویر ۴K جزئیات زیادی را به همراه دارند و برای نمایش آنها لازم است در تلویزیون ویژگی های منحصر به فردی وجود داشته باشد. کیفیت تصویر ۴K به پورت های قوی تری در تلویزیون نیاز دارد که باید حداقل ورژن HDMI  در آن ۲:۰ باشد. در تصویر زیر تصویر ۴K و Full HD به صورت مقایسه ای آورده شده است.

 

 ۴K HFR

در بالا ۴K را توضیح دادیم. HFR به معنی High Frame Rate می باشد. در زمانی که تصویر فیلم برداری می شود سرعت ذخیره و یا برداشت فیلم در تصویر برداری برابر با ۲۴ فریم بر ثانیه است. زمانی که تصویر ۲۴ فریم بر ثانیه بر روی تلویزیون نمایش داده شود با نویز و بلور همراه خواهد بود، اما چرا این نویز و بلور در تلویزیون ها دیده نمیشود. چشم انسان می توان از ۱ تا ۵ تصویر متغیر را ببیند، اما بیشتر از آن را به صورت یک تصویر متحرک خواهد دید. در تلویزیون های ۴K برای اینکه جزئیات بیشتری نمایش داده شود از HFR یا High Frame Rate استفاده می شود. در این صورت بین فریم های نمایش داده شونده فریم هایی دیگر اتخاذ می شود.  تلویزیون ها ۴K معمولا فرکانس تصویر ۶۰ هرتز و یا ۵۰ هرتز را دارند، اما با این قابلیت فرکانس تصویر در آنها تا ۱۲۰ هرتز می رسد واین یعنی در ۱ ثانیه ۱۲۰ فریم را نمایش می دهند. بنابراین HFR موجب روان شدن تصویر و یا ارتقای کیفیت تصویر می شود و نویز و بلور را کاهش می دهد.

چگونه می توان پی برد که تلویزیون HFR دارد یا نه؟

خوب تلویزیون های ۴K که همه از این ویژگی برخوردار نیستند. برای اینکه بدانیم کدام تلویزیون این ویژگی را دارد باید یا به وب سایت شرکت سازنده مراجعه کنیم و یا اینکه از یک فروشگاه معتبر خرید کرده و جزئیات و مشخات تلویزیون را از فروشنده جویا شویم. اگر تلویزیون ویژگی HFR را داشته باشد در قسمت مشخصات Specs و یا Specification این ویژگی را می توان روئیت کرد. برای نمونه در تلویزیون های ال جی به صورت زیر است. تلویزیون SM9000 این ویژگی را دارد و در قسمت مشخصات آورده شده است.:

جمع بندی

تلویزیون ها ویژگی های متعددی را دارند و در بسیاری از موارد می توانند بسیار کاربردی باشند. تلویزیون های موجود در بازار با توجه به ویژگی ها و فناوری ها اختلاف قیمت پیدا می کنندف بنابراین بهتر از قبل از خرید تلویزیون از مشخصات آن اطلاعات کسب کرد. تلویزیون های ال جی با گسترده ای از مشخصات همراه هستند که در وب سایت سازنده به خوبی اورده شده است و برای دیگر برند ها نیز تقریبا به همین صورت است. اما آنچه باید به آن توجه کرد این است که در هنگام جستجوی مدل حتما وارد سایت سازنده شوید چون وب سایت های دیگر هستند که ممکن است مشخصات را به درستی وارد نکرده باشند.

4 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *