Noise Reduction در تلویزیون به چه معنی است و چه کاربردی دارد؟

در تلویزیون های موجود در بازار از مشخصات و ویژگی هایی استفاده شده است که این مشخصات و ویژگی ها می توان در کیفیت نهایی تصویر و صدا و یا ویژگی های هوشمند موثر باشند و از طرفی همین ویژگی های موجود در تلویزیون هستند که قیمت تلویزیون را تعیین می کنند. در تلویزیون ها هر کدام از ویژگی هایی که در آن موجود است در وب سایت سازنده به آن اشاره شده است و اگر در وب سایت سازنده نباشد به این معنی است که این ویژگی در تلویزیون موجود نمی باشد. وب سایت هایی دیگر هستند که برای تلویزیون بعضی از مشخصات را می نویسند، بنابراین باید در شناخت حصول و وب سایت سازنده دقت کافی را به خرج داد. در تلویزیون ها از ویژگی Noise Reduction استفاده می شود اما این ویژگی چه کاربردی را دارد.

Noise  به چه معنی است؟

این ویژگی به معنی کاهش نویز است، اما چه نویزی؟ در بعضی از وسایل خانگی نویز وجود دارد اما آن نویز به صورتی است که تا حدی برای کاربر مشخص نمی باشد. برای نمونه یک لامپ روشنایی در دقیقه بیش از ۱۰۰ با روشن و خاموش می شود و ما آنچه را که می بینیم یک لامپ روشن است که انگار اصلا خاموش نشده است. یک مثال دیگر یک تلویزیون در ثانیه تعداد زیادی فریم را نشان می دهد و ما تغییر این فریم ها را نمی بینمیم و آنچه برای ما مشخص است ، یک تصویر متحرک و روان است. نویز به معنی خلاء در یک پردازش و یا نمایش یک داده است که موجب می شود تا تصویر و یا جریان نور پردازی( برای لامپ) قطع  و وصل شود. در تلویزیون ویژگی و قطعاتی هستند که مستقیما نویز را تحت تاثیر قرار می دهند و در واقع نویز به آن ها وابسته است.

پردازنده در تلویزیون

در تلویزیون ها از پردازنده استفاده می شود، درست مانند کامپیوتر ها و گوشی های تلفن همراه از از یک چیپست به نام پردازنده عملکرد پردازش تصویر را برعهده خواهد گرفت. پردازنده همانطور که از نام آن پیدا است مسئولیت پردازش داده ها را برعهده دارد، اما چه داده هایی؟ در تلویزیون داده های صوت و تصویر از منبع از طریق پورت ها به تلویزیون انتقال می یابند و از آنجا توسط پردازنده دیکد شده و در نهایت آن داده ها به صورت رنگ و نور در صفحه نمایش ظاهر می شوند و ما یک تصویر روشن و شفاف را خواهیم دید. زمانی که تصویر فیلم برداری می شود در هر ثانیه فریم های زیادی برداشت می شود و بر روی حافظه دوربین ذخیره می شود ، تعداد این داده بسیار نامحدود است و به همین دلیل داده ها به صورت فشرده ذخیره می شوند و تلویزیون هم همین داده ها را با روش ها دیکد مانند Dolby و یا DTS دیکد کرده و در نهایت ریز داده ها نمایش داده می شوند. در یک ثانیه کلی فریم ذخیره می شود و تلویزیون هم در یک ثانیه کلی فریم را نمایش می دهد. فاصله زمانی این فریم آنقدر کم است که ما نمی توانیم تغییر آنها را ببینیم و فقط یک تصویر شفاف و روان را خواهیم دید. همیشه تلویزیون در ایده آل ترین حالت خود عمل می کند و یا قسمت هایی که در انتقال داده نقش دارند مانند پورت ها وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در نتیجه عملکرد نا مناسب و یا سنگین بودن داده های تصویر، نمایش با نویز و یا بریدگی توصیر همراه خواهد بود، حالا راهکار چیست؟

کاهش نویز Noise Reduction

کاهش نویز Noise Reduction در تلویزیون با روش های مختلفی انجام می شود، اما مهمترین آنها اعمال فریم های کپی است که به آن True Motion می گویند. در یک تلویزیون که پردازنده ۶۰ هرتز است، میزان True Motion برابر با ۱۲۰ می باشد. در فرکانس تصویر ۶۰ هرتز در هر ثانیه ۶۰ فریم نمایش داده می شود، اما اگر همان ۶۰ فریم اصلی نمایش داده شود تصویر به صورت بریده بریده و با نویز نمایش داده می شود. در این صورت پردازنده بسته به توانی که برای آن در نظر گرفته شده است از فریم ها بیشتری استفاده می کند، اما فریم های بیشتر یعنی چه؟ در تلویزیون از هر فریم و فریم بعدی یک کپی برداشته می شود و بین فریم های دیگر نمایش داده می شود که با این روش نویز به حداقل می رسد و نمایش تصویر روان و شفاف خواهد بود، با این روش کاهش نویز Noise Reduction محقق می شود.

در تصویر بالا، سمت راست کاهش نویز شده و تصویر سمت چپ اوجینال است که عکاسی و یا فیلم برداری شده است.

کاهش نویز Noise Reduction در برند های مختلف

تلویزیون های زیادی از برند هایی متعدد در بازار وجود دارد که بعضی از این برند ها مشهور و پر آوازه هستند و کاربران با آنها آشنایی زیادی را دارند اما بعضی دیگر مانند برند هایی چون شیائومی و هایسنس برای کاربران زیاد آشنایی نداشته، اما ویژگی و امکانات فوق العاده ای را دارند.  اما در اینجا می خواهیم بدانیم که کدام برند در این زمینه یعنی کاهش نویز بهتر عمل می کند. در تلویزیون های ال جی از پردازنده Color Master و پردازنده های هوشمند a9 و a7 استفاده شده است که این پردازنده ها می توانند تا دو برابر ظرفیت خود فریم اعمال کنند یعنی یک تلویزیون ال جی که فرکانس تصویر ۵۰ هرتز را دارد می تواند فریم ها را تا ۱۰۰ عدد نمایش دهد به همین دلیل به آن True Motion 100 می گویند. در تلویزیون های سامسونگ با پردازنده های UHD Engine و کوانتومی شرایط به مانند  تلویزیون های ال جی است. در برند هایی که به تازگی وارد بازار شده اند از توان بیشتری برای اتخاذ فریم های کپی استفاده شدهداست برای نمونه تلویزیون های هایسنس با فرکانس تصویر ۶۰ هرتز ممکن است تا ۲۶۰ فریم را در ثانیه نمایش دهد و این یعنی ۴ برابر ظرفیت پردازنده جهت ارتقای روان بودن تصویر، فریم کپی نمایش داده می شود. هر چه تعداد فریم های کپی بیشتر از یک برابر ظرفیت فرکانس تصویر باشد به همان میزان تصویر روان تر ارائه می شود.

جمع بندی

در تلویزیون ها کاهش نویز Noise Reduction از اهمیت زیادی برخوردار است. این ویژگی موجب می شود تا تصویر روان و شفاف ارائه شود و کاربر بیشتر از آن لذت ببرد. در برند های مختلف به روش هایی از این ویژگی استفاده می شود که اسا همه آنها اعمال فریم های کپی است. در تلویزیون های سونی این ویژگی به Flow Motion، در تلویزیون های ال جی به True Motion و در تلویزیون های سامسونگ به Motion Flow Rate عنوان می شودف اما در نامگذاری مشخص است که همه آنها روی حرکت تصویر و روان بودن آن خلاصه می شوند. در هنگام خرید تلویزیون باید دقت داشت تا مشخصات تلویزیون به خوبی برانداز شود چرا که قیمت تلویزیون وابسته به ویژگی های موجود در ان است مخصوصا تلویزیون های ال جی بسیار وابسته به ویژگی های موجود در خود هستند.

4 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *