بالاخره مایکروفر خوب است یا بد؟

استفاده از مایکروفر یا مایکروویو خوب است یا بد؟

از تحولات پزشکی و مهندسی که در طول قرن اخیر انسان را از شر صدها نوع بیماری نجات داده و یا پای تکنولوژی‌های پیشرفته‌ی او را به خارج مرزهای منظومه‌ی شمسی کشانده است، بسیار شنیده‌اید. اما فکر می‌کنید کدام یک از ابزارهای تکنولوژیک، زندگی روزمره‌ی ما را به بهترین شکل تغییر داده است؟

پاسخ ما «فر مایکروویو» است! تعجب نکنید چون هیچ‌کدام از وسایل آشپزی، ظرف‌های عجیب و غریب، ابزارها و یا وسایل الکترونیکی‌ای که از دل تحقیقات علمی بیرون آمده‌اند، نتوانسته‌اند انقلابی که مایکروویو درآشپرخانه‌های ما به راه انداخت، ایجاد کنند. خوب برای ما آدم‌ها چه چیزی بیشتر از «خوب خوردن» و «سریع خوردن» اهمیت دارد؟!

با آنکه سال‌هاست مایکروویو شریک زندگی همه‌ی ما شده است، هنوز اما و اگرها و تردیدهایی در استفاده از این ابزار پرکاربرد وجود دارد. بانه نود به شما پیشنهاد می‌کند پیش از آنکه درباره‌ی این شایعات و خبرهای مثبت و منفی قضاوت کنید، اطلاعاتی درباره‌ی آن به دست آورید.

غذای ماکروفری بد یا خوب؟

 مایکروویو چیست؟ که ما ایرانی‌ها به آن مایکروفر هم می‌گوییم!

استفاده از امواج ماکرو برای آشپزی کاملاً اتفاقی کشف شد. تا سال ۱۹۴۱ هیچ کس به فکر پخت و پز با این امواج نبود تا اینکه «پرسی اسپنسر»، یک مهندس جوان آمریکایی، در حال ساخت تجهیزات رادار متوجه شد که امواج کوتاه، شکلات داخل جیب او را آب کرده‌اند! او سپس آزمایش‌های مختلفی بر روی مواد غذایی مختلف انجام داد و سرانجام، فر مایکروویو به عنوان یکی از تجهیزات آشپزخانه، وارد چرخه‌ی تولید صنعتی شد.

امواج ماکرو، امواجی شبیه امواج رادیویی هستند که از جمله تابش‌های غیر یونیزه به شمار می‌آیند، تابش‌های غیریونیزه نمی‌توانند اتم‌ها و یا مولکول‌های مواد را به طور مستقیم بشکنند. این امواج توسط فلز بازتابانده می‌شوند و به همین دلیل قابل کنترل هستند؛ همچنین از مواد پلاستیکی، شیشه‌یی و کاغذی عبور می‌کنند و به‌راحتی توسط مواد غذایی جذب می‌شوند؛ سه دلیل اصلی برای آنکه به عنوان یکی از روش‌های پخت و پز به کار گرفته شوند.

در بازار ایران به مرور به مایکرویو‌هایی که دارای امکان فر و گریل هستند مایکروفر گفته شده و تبدیل به یک کلمه شده است.

استفاده از ماکروفر خوب یا بد؟

استفاده از مایکروویو خوب است؟

مانند تمام فناوری‌هایی که وارد زندگی ما می‌شوند، بعد از ورود مایکروویو نیز شایعات غلط و نتایج تحقیقات نادرستی در مورد آن دهان به دهان چرخید. مثلاً اینکه این روش پخت و پز می‌تواند مواد مغذی غذا را از بین ببرد و یا مواد شیمیایی مضری به آن وارد کند.

درست است! اگر از ظرف مخصوص مایکروویو استفاده نکنید قطعاً چنین اتفاق‌هایی خواهد افتاد! مواد مضری که از طریق ظروف نامناسب در حین تابش امواج به غذا وارد می‌شوند، می‌توانند به شدت سرطان‌زا باشند. اما این تنها مخصوص به پخت غذا با مایکروویو نیست. شبیه این اتفاق در هنگام استفاده از ظروف نامناسب و آسیب دیده در آشپزی بر روی اجاق گاز هم دیده می‌شود. به عنوان مثال شما نباید به هیچ عنوان از ظروف لعابی و تفلون آسیب دیده برای پخت مواد غذایی استفاده کنید.

مایکروویو نیز از این قاعده مستثنی نیست و برای استفاده از آن باید ظروف مناسب در اختیار داشته باشید، هر چند وقت یکبار ظرف‌های مورد استفاده‌ی خود را تعویض کنید و مطمئن باشید که پخت و پز با این وسیله یکی از بهترین راه‌ها برای حفظ سلامت غذاست.

پخت غذا در مایکروفر خوب یا بد؟

البته نوآوری اسپنسر و توسعه‌ی فر مایکروویو پس از مرگ او، بسیار مفیدتر از آن چیزی است که تا کنون گفتیم؛ این فرها افزون بر اینکه سلامت مواد غذایی را بیشتر از سایر روش‌های پخت حفظ می‌کنند:

بهترین روش برای صرفه‌جویی در زمان شما هستند: اگر علاقه‌ای به آشپزی بر روی اجاق گاز ندارید و یا زمان کار شما بسیار طولانی است، مایکروویو بهترین انتخاب ممکن است. گرم کردن و آب کردن یخ غذا در دو دقیقه و پخت مواد غذایی در ده دقیقه، ویژگی‌ای نیست که به‌راحتی بتوان از کنار آن گذشت.

نیاز به مراقبت در حین پخت ندارند: می‌توانید بر روی زمان‌بندی درست و برنامه‌ریزی دقیق پخت این فرها حساب کنید و منتظر باشید خود او به شما خبر بدهد که چه زمانی غذا را آماده می‌کند. نیازی به ایستادن و مراقبت از غذا نخواهید داشت و می‌توانید راحت روی کاناپه بنشینید و تلویزیون تماشا کنید.

ایمن‌ترین روش آشپزی به شمار می‌آیند: اگر کودکی دارید که مدام در خانه در حال دویدن است و یا حیوان خانگی شما به هر جایی سرک می‌کشد، مطمئن باشید که آشپزی با مایکروویو بهترین گزینه است. قفل کودک مایکرویو به شما کمک می‌کند که نه فرآیند آشپزی‌تان نیمه‌کاره باقی بماند و نه خطری عزیزان شما را تهدید کند.

قفل کودک مایکروفر

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *