پردازنده a9 هوشمند نسل سوم در تلویزیون های ال جی ۲۰۲۰

تلویزیون های ۲۰۲۰ ال جی با ویژگی های متفاوتی و متمایزی وارد بازار می شوند و امکانات و ویژگی های بارزی در این تلویزیون ها قرار گرفته است. تلویزیون های ال جی در سال ۲۰۲۰ با صفحه نمایش های اولد OLED و نانوسل NanoCell وارد بازار می شوند. در واقع می توان گفت که ویژگی صفحه نمایش همانند صفحه نمایش های ارائه شده سال قبل است اما از لحاظ فنی و سخت افزاری امکاناتی به تلویزیون های ۲۰۲۰ اضافه شده است که کیفیت تصویر را تا حد بسیار زیادی افزایش داده اند. یکی از ویژگی و امکاناتی که کیفیت تصویر را برجسته تر از کیفیت تصویر موجود در تلویزیون های سال قبل کرده است، پردازنده تصویر است که در این نوشته به آن می پردازیم.

پردازنده های هوشمند که در سال ۲۰۲۰ در تلویزیون ها، تصاویر را ارائه می دهند.

شرکت های تولید کننده تلویزیون در سال ۲۰۲۰ تلویزیون های خود را با امکانات و ویژگی های متمایز ارائه می دهند. در کنفرانس و نمایشگاهی که در اوایل سال ۲۰۲۰ برگذار شد همه ی شرکت ها در آن حضور داشته که حضور شرکت ال جی در زمینه تلویزیون و ارائه فناوری های جدید از بقیه پر رنگ تر بود. این شرکت  محصولات خود را در حدود ۱۰ مدل از تلویزیون های اولد و نانوسل معرفی کرده بود، اما می توان گفت که همین تعداد کم امکاناتی فوق العاده دارند که توانایی در دست گرفتن بازار مانند سال قبل را دارند. شرکت ال جی در تلویزیون های ۲۰۲۰ خود از پردازنده هوشمند استفاده کرده که خود پردازنده های هوشمند سطح های متفاوتی از کیفیت تصویر را ارائه می دهند. 

پردازنده هوشمند a7 و a9

این پردازنده در سال ۲۰۲۰ در تلویزیون های ال جی به ارائه تصویر می پردازد، آنچه حائز اهمیت است سرعت و توانایی فوکوس و دقت روی جزئیات تصویر است. در تلویزیون های ال جی چون از صفحه نمایش های  IPS استفاده می شود ، روشنایی کمتری نسبت به صفحه نمایش های VA سامسونگ از خود به نمایش می گذارند و به همین خاطر از سال ۲۰۱۷ به بعد شرکت ال جی به فکر راهکاری برای جبران روشنایی صفحه نمایش و دقت بیشتر روی جزئیات بود و سرانجام با پردازنده های هوشمند توانست کیفیت و کارایی نمایش تصویر را به صورت فوق العاده ای افزایش دهد. پردازنده های هوشمند در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ پردازنده های a7 و a9 بودند که بعد ها نسل دوم از این پردازنده ها در مدل های مختلف از تلویزیون های نانوسل و اولد قرار گرفت . این پردازنده ها، پردازش تصویر را در چهار مرحله و خیلی سریع انجام می دادند و می توان گفت که نمایش جزئیات را ترکیب با هوش مصنوعی بهینه کرده و کیفیت تصویر ۴K را  به بهترین نحو ممکن بر روی صفحه نمایش ارائه می شد.

عملکرد پردازنده هوشمند a9

این پردازنده بعد از پردازنده هوشمند a7 نسل دوم وارد بازار شد. مراحل نمایش تصویر و پردازش داده های تصویر در پردازنده های هوشمند نسبت به پردازنده های قدیمی یا معمولی دو برابر افزایش یافته است. در پردازنده های معمولی ۲ مرحله پردازش وجود داشت در حالی که در پردازنده های هوشمند  ۴ مرحله پردازش وجود دارد که آن ها را در زیر آورده ایم:

۱-کاهش نویز تصویر در چهار سطح، Quad Step Noise Reduction

در پردازنده هوشمند a9 تصاویر تا ۴ سطح کاهش نویز پیدا می کنند. اما نویز تصویر چیست؟ در فرایند نمایش تصویر سرعت فریم های تصویر متفاوت بوده و همین تفاوت در سرعت فریم موجب کاهش نمایش جزئیات و افزایش نویز و تاری در تصویر می شود. در تلویزیون های معمولی کاهش نویز تا ۲ سطح انجام می شد و باز در تصویر نویز و تاری مخصوصا در محتوا های با کیفیت دیده می شد. اما پردازنده هوشمند a9 تا چهار سطح میزان نویز را کاهش داده و عمق نمایش جزئیات تصویر را افزایش می دهد.

۲- ارتقای میزان نمایش جزئیات با پردازنده های هوشمند a9

پردازنده های هوشمند میزان نمایش جزئیات یا Sharpness  را در سطح بالایی  ارائه می دهند. الگوریتم های پیشرفته کیفیت تصویر با پردازنده هوشمند a9 میزان نمایش جزئیات تصویر و میزان فوکوس و دقت نمایش را افزایش می دهد. در تلویزیون ها  از فرکانس های مختلفی برای نمایش تصویر استفاده شده است که توانایی نمایش تصویر با پردازنده های هوشمند a9 تا ۱۲۰ هرتز به راحتی امکان پذیر بوده و رزولوشن ۸K نیز به راحتی پشتیبانی می شود.

۳- فوکوس و عمق نمایش جزئیات تصویر با پردازنده های هوشمند a9

یک تصویراز قسمت های مختلفی تشکیل شده است که این قسمت ها هر کدام داده ها و الگوریتم مخصوص به خود را دارند . کارایی یک پردازنده زمانی مشخص می شود که المان های ریزتری از تصویر را به صورت خیلی شفاف و واضح پردازش کند. برای نمونه در یک  تصویر کوچک در یک زمینه،  باید کناره های آن تصویر با زمینه متمایز شود و یا مثلا در یک تصویر تاریک نمایش جزئیات ممکن باشد و جزئیات تصویر در زمینه نمایش داده شود. پردازنده هوشمند a9 این عمل را به خوبی نمایش می دهد.

۴- نمایش رنگ های متنوع و دقت در پردازش رنگها با پردازنده هوشمند a9

دو گزینه در نمایش رنگ ها دخالت مستقیم دارند  یکی از آنها پردازنده و دیگری  خود صفحه نمایش است . که ما در این جا به پردازنده می پردازیم. در پردازنده هوشمند a9 رنگ ها به خوبی نمایش داده می شوند. در این پردازنده داده های مربوط به رنگ ها تجزیه شده و در قالبی ارتقا یافته نمایش داده می شوند. در این پردازنده دیگر هیچ یک از داده های مربوط به رنگ ها از چرخه نمایش حذف نشده بلکه تقویت شده و با شفافیت بیشتری نمایش داده می شود.

دیگران خوانده اند:

نمونه برداری کروما Chroma SubSampling و مقایسه بین نرخ های ۴:۴:۴ ، ۴:۲:۲ و ۴:۲:۰ و تاثیر در کارایی تلویزیون و کیفیت تصویر

جمع بندی

پردازنده در تلویزیون ها نقش حیاتی را ایفا می کنند برای یک تلویزیون پردازنده و صفحه نمایش به صورتی مکمل تصاویر را ارائه می دهند. شرکت ال جی در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ با صفحه نمایش های اولد و نانوسل توانست تصاویر را با بهترین کیفیت ارائه دهد و جدا از صفحه نمایش های با کارایی بالا در نمایش تصویر ، پردازنده های هوشمند a7 , a9 تاثیر زیادی در کیفیت تصویر گذاشتند. در پردازنده هوشمند میزان دقت در نمایش رنگ ها، نمایش جزئیات و … تا ۲ برابر افزیش یافته است. شرکت ال جی تلویزیون های ۸K خود را با پردازنده هوشمند a9 روانه بازار کرده است و این نشان از کیفیت و کارایی بالای این پردازنده را دارد.

 

9 پاسخ
  1. منا
    منا گفته:

    تلویزیونای نانوسل و اولد غیر از شکل ظاهری چه تفاوتای دیگه ای با هم دارن؟

    پاسخ
    • admin2
      admin2 گفته:

      بله پردازنده های ۴ هسته ای معمولی و پردازنده های ۴ هسته ای هوشمند این قابلیت را دارند.

      پاسخ
    • admin2
      admin2 گفته:

      هر دو قوی هستند اما با توجه به تصویری که ارائه می دهند پردازنده a9 قوی تر است

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *