سیر تکاملی ماشین لباسشویی از دیروز تا امروز

ماشین های لباسشویی نتیجه سال ها تلاش مهندسین مکانیک و برق و بیش از ۱۵۰ سال توسعه و تکامل می باشد. کسی که تا به حال یک بار از شستشو دستی برای تمیز کردن لباس ها استفاده کرده است, می داند که هر هفته چقدر انرژی و وقت صرف شستن لباس می شود. در سال ۱۸۰۰ بیشتر خانه های “مدرن” از یک ظرف مسی برای شستن لباس استفاده می کردند. این دستگاه برای گرم کردن آب استفاده و پس از آن پودر صابون به ظرف افزوده می شد, لباس ها طی مراحلی و توسط دستگاههای مکانیکی مختلف درون محفظه جای می گرفتند. در مرحله نهایی، بخش عمده ای از آب توسط یک دستگاه تخلیه می شد. در خانواده های کم درآمد شستن لباس ها توسط یک سطل  چوبی به همراه یک تخته شستشو انجام می گرفت. یکی از مشکل ترین کارها برای زنان در آن دوران شستن لباس بود, اولین مرحله حمل آب بود; جهت آوردن آب از چاه یا رودخانه که باید بیش از ۸ بار از نزدیکترین چاه آب حمل می کردند . در مرحله بعد چلاندن لباس ها و نهایتا حمل لباس های خیس با تشت های چوبی و پهن کردن آنها موجب ایجاد درد شدید در دست زنان می گردید. برای جلوگیری از انجام بخشی از کار، بسیاری از زنان شستشو را در کنار رودخانه انجام می دادند.

PivotedWringer1914-300

توسعه ماشین های خانگی

میله های آلمینیومی مانند دو بازوی نیرومند که انتهای ان ها به شکل قیف بود بر روی لباس فشار می آوردند و شستن لباسها را به این شکل ادامه می دادند و در نهایت جهت گرفتن آب از آن ها, لباس ها توسط این بازوها فشرده می شدند.

BeebeSalesCompWasher1914-400

برق

برای اولین بار توسعه برق در دهه ۱۸۸۰ و ۱۸۹۰ زندگی مردم را به شکل لامپ الکتریکی و واگن های برقی تحت تاثیر قرار داد. در اوایل دهه ۱۹۰۰ بازار لوازم خانگی گسترش پیدا کرد. آلوا فیشر از یک موتور الکتریکی مبتنی بر درام (دیگ) در اولین تبلیغات لباسشویی در امریکا استفاده کرد, که این ماشین لباسشویی توسط شرکت Hurley Electric Laundry Equipment در سال ۱۹۰۷ فروخته شد. ماشین لباسشویی Thor توسط شرکت Hurley Electric Laundry Equipment در سال ۱۹۰۷ فروخته شد. شرکت های دیگر مانند شرکت Nineteen Hundred Washing Company (که در حال حاضر به عنوان Whirlpool شناخته می شود) که ممکن است لباسشویی را قبل از Hurley اما تنها در مقیاسی کوچک فروخته باشند. بهبود سازی این لباسشوی توسط شرکت Hurley Electric Laundry Equipment  انجام گرفته است. همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است سیلندر وارونه داخلی و حلقه ها با استفاده از میله و چرخ دنده های مارپیچی مورب احاطه می شوند . موتور با فشار دادن یک دکمه شروع و متوقف می شود که روی یک طرف سوپاپ(قسمتی که آب لباس را می گیرد) قرار دارد, اهرم های کنترل کننده در بالای میله قرار گرفته اند که مکانیسم را هدایت می کند.

HurleyThorMachine-400

ماشین لباسشویی Philips با ظرف افقی در نمایشگاه Edison Tech Center به نمایش گذاشته شد. ماشین های لباسشویی افقی در اروپا رایج بود و مورد استفاده قرار می گرفت, در حالی که استانداردترین نوع ماشین لباسشویی در آمریکای شمالی, لباسشویی های عمودی بودند. ماشین های لباسشویی جدید در شمال امریکا عمدتا از نوع لباسشویی های درب از جلو هستند.

PhilipsWashingMachine300

یک ماشین لباسشویی برقی اولیه با محفظه افقی در سال ۱۹۱۴

InvinvicibleWasher1914-300

ماشین های لباسشویی برقی مدرن چگونه کار می کنند؟

به طور کلی سه نوع ماشین لباسشویی وجود دارد:  ماشین لباسشویی درب از جلو، ماشین لباسشویی درب از بالا  عمودی و ماشین لباسشویی درب از بالای افقی. هر یک به صورت متفاوتی عمل می کنند، اما برخی قطعات مشابه نیز دارند. اگر دستگاه را به صورت قطعاتی جداگانه مجزا کنید به راحتی می توان طرز کار این لباسشویی ها و نحوه تعمیر آن ها را فهمید.

پایان این نوع از ماشین های لباسشویی

این دستگاه از دو سیلندر چوبی برای فشردن آب توسط یک میل لنگ دستی استفاده میکند که  لباس ها را کاملا خشک نمی کند بلکه تا حدودی آب آن را می گیرد و قطره های آب را به نم تبدیل می کند. با به وجود آمدن الکتریسته، این دستگاه به وسیله یک موتور کنترل میشد. کار فشردن و آب گرفتن از لباس با فرآیند چرخاندن لباس در درام با سرعت بالا در یک ظرف فلزی سوراخ شده جایگزین شد. ایده استفاده از نیروی سانتریفیوژ برای خشک کردن لباس مدتها قبل از توسعه الکتریسیته، گسترش یافت اما برق این کار را راحت تر کرد. در زیر مدل های متفاوتی از لباسشویی را مشاهده می کنید.

ClothesWashersDisplay800

قطعات الکتریکی ماشین لباسشویی:

موتور الکتریکی: به منظور حرکت لباسها در داخل آب محتوی مواد شوینده و همچنین آبگیری و خشک نمودن نسبی لباسها ، موتور دو سرعته در لباسشویی های اتومات نقش به سزایی دارد. در این موتورها عموماً از دو سرعت متفاوت به منظور شستشوی لباسها و همچنین خشک کردن آنها استفاده شده است.

منبع تغذیه: مبدلی است که برق را از یک تور به ولتاژهای خاصی که برای هدایت موتور و کامپیوتر لازم است تبدیل می کند.

کامپیوتر: کامپیوتر یا مغز دستگاه، زمان و اقدامات مورد نیاز برای هر چرخه مختلف را دنبال می کند. طراحی کامپیوتر در حوزه تخصص  مهندسین نرم افزار و مهندسین بازرس می باشد. در دستگاه های پیچیده تر ممکن است از یک موتور متغیر سرعت استفاده شود و سپس کامپیوتر بر اساس سرعت مورد نیاز، ولتاژ بالا یا پایین را فراهم کند.  به طور معمول، گران ترین قسمت برای جایگزینی است زیرا حاوی نرم افزاری تخصصی است.

کلیدهای ورودی: ماشین لباسشویی درب از بالا دارای دکمه ها و گزینه های چرخشی ساده هستند, که این نوع از لباسشویی ها هزینه کمی برای تولید دارند و طرز کار با آنها بسیار آسان می باشد. ماشین های لباسشویی درب از جلو پیچیده تر و دارای گزینه های بیشتری هستند و می توانند پیوستگی های پیچیده تری با بسیاری از دکمه ها و آیتم های منو داشته باشند.

پمپ ها و شیرها: – یک یا چند پمپ در ماشین های لباسشویی برای پمپاژ کردن و تخلیه آب صابون استفاده می شود. در طرح های ساده تر، دریچه ای که توسط کامپیوتر کنترل می شود، آب را با فشار استاندارد درون درام آزاد می کند تا حسگر تشخیص دهد که مقدار مناسبی از آب آزاد شده است. یک شیر الکتریکی کنترل شده به نام ( solenoid) از انرژی الکترومغناطیسی برای باز کردن شیر زمانی که جریان تولید می شود, استفاده می کند. (Calrods) ممکن است در بعضی لباسشویی ها برای گرم کردن آب مورد استفاده در شستشو استفاده کند

چرخه شستشو در ماشین لباسشویی: ماشین های لباسشویی مدرن با استفاده از سیکل های شستشو کار می کنند، هر سیکل را می توان به یک سری دستورالعمل برای اجزای الکتریکی تقسیم کرد.

شستشو: اولین چرخه شامل مخلوط کردن آب و پودر لباسشویی در لباس ها و تکان دادن آن هاست. لباس ها در لباسشویی می چرخند تا مواد شوینده به تمام قسمت های پارچه نفو کند, بدین صورت لباس ها در لباسشویی تمیز می شود. 

آب کشی: آب حاوی پودر لباسشویی تخلیه می شود و آب تازه به داخل درام وارد می شود تا صابون را از بین ببرد.

سیکل چرخشی لباس: برای گرفتن آب از لباس ها طراحی شده است. به این صورت که لباسها با سرعت زیاد به دور یک محور می چرخند و آب آنها از طریق منافذی که روی درام طراحی شده اند، گرفته شده و به سینی که در کف لباسشویی تعبیه شده انتقال داده می شود و از آنجا نیز به وسیله پمپهای کار گذاشته شده، به خارج از لباسشویی روانه می شود.

خشک کن: برای خشک کردن لباس ها ممکن است آن ها را با نور آفتاب یا خشک کن لباسشویی خشک کنیم. مزیت آویزان کردن لباس ها در نور آفتاب این است که اشعه های UV به پاکسازی لباس ها کمک می کند. این نورباعث از بین رفتن میکروب بر روی لباس می شود, همچنین گرمای خشک کن نیز این عمل میکروب زدایی را انجام می دهد.

منبع: edisontechcenter

دیگران خوانده اند:

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *