مقایسه تلویزیون های Mini LED، Micro LED، OLED، QLED، ULED ، XLED و NanoCell LED

فناوری های زیادی در تلویزیون ها قرار گرفته اند که کیفیت تصویر را دگرگون کرده اند. زمانی که یک تلویزیون با فناوری را با تلویزیونی بدون فناوری مقایسه می کنیم به خوبی آشکار است که کیفیت تصویر در تلویزیون با تکنولوژی و فناوری بیشتر است. یک سری از برند ها از فناوری ها فوق العاده کارایی استفاده می کنند که آنها را در زیر اورده ایم. در هنگام خرید تلویزیون ویژگی و فناوری های موجود در تلویزیون را مدنظر قرار دهید چرا که علاوه بر کیفیت در قیمت تلویزیون هم بی تاثیر نیستند.

OLED

این فناوری اولین بار توسط ال جی ابداع و در تلویزیون های این شرکت قرار گرفت هر چند در آینده تلویزیون های برند های دیگر هم با فناوری اولد وارد بازار می شوند. در این فناوری برد الکترونیکی LED حذف شده بنابراین در تلویزیون اولد OLED شما لامپ ال ای دی را نخواهید دید. OLED به معنی Organic LED است. به این معنی است که نور پردزی پایه آلی دارد. در پشت صفحه نمایش اولد OLED از یک لایه آلی استفاده شده است که این لایه وقتی جریان از یک طرف آن وارد و از طرف دیگر خارج می شود مولکول های آلی بر آنگیخته شده و از خود رنگ و یا نور آبی را انتشار می دهند. در ادامه این نور ابی به یک فیلتر رنگ برخورد کرده و تجزیه می شود و از آن سه رنگ سبز، قرمز و آبی پدید می اید. در تلویزیون اولد هر پیکسل می توان به صورت مجزا خاموش و یا روشن شود و به عبارتی مستقل عمل می کند. در نتیجه هر جز ء از تصویر به خوبی نمایش داده می شود. در تلویزیون ها اگر منطقه های مستقل وجود داشته باشد کیفیت و کنتراست تصویر بالا می رود. در تلویزیون اولد با کیفیت تصویر ۴K به تعداد پیکسل ها یعنی ۸ میلیون منطقه مجزا وجود دارد، بنابراین نمایش جزئیات و نمایش رنگ سیاه عمیق در بالاترین رده خود قرار می گیرد. از طرفی در تلویزیون های اولد OLED از صفحه نمایش پیکسلی LCD نوع IPS استفاده می شود که در آن آرایش پیکسلی افقی است و زاویه دید بالایی را دارد یعنی زمانی که از کناره ها به آن تماشا شود کیفیت تصویر حفظ می شود چون این نوع صفحه نمایش نور را از کناره پیکسل ها بیشتر انتشار می دهد. در تلویزیون اولددد از پردازنده های قوی و هوشمند استفاده می شود که در بسیاری از موارد به صورت اتوماتیک نور صفحه نمایش را تغییر می دهند که به آن Ambiant Mode می گویند، یعنی در فضای روشن صفحه نمایش روشن تر و در فضای تاریک نور صفحه نمایش کم می شود تا کابر بتوان با نهایت کارایی جزئیات را مشاهده کند. در تلویزیون های اولد از ویژگی هایی چون HGIG و یا ALLM استفاده می شود که این ویژگی ها به طرز شگفت انگیزی تصاویر بازی را انتقال داده و از ایجاد نوز و بلور تصاویر بازی جلوگیری می شوند چون سرعت انتقال داده ها در پورت ها را افزایش می دهند. در تلویزیون های اولد از پورت ورژن جدید HDMI یعنی ۲:۱ استفاده می شود که پهنای باند بیشتر و داده ها را با کارایی بیشتر انتقال می دهد. در میان تلویزیون های اولد موجود در بازار تلویزیون اولد ال جی مدل C9 کارایی بالایی را دارد و حتی می توان گفت از مدل های بارده تر هم امکانات و یفیت بیشتری را دارد.

ULED

این فناوری اساسا به هایسنس تعلق دارد. در این فناوری از ویژگی منحصر به فردی استفاده شده است. هایسنس در تلویزیون های بالارده خود از این فناوری استفاده کرده است. هایسنس در تلویزیون هایی که از فناوری Dual Cell استفاده می کند، آنها را با عنوان ULED به کاربران معرفی می کند. در تلویزیون ULED فناوری Dual Cell وجود دارد. فناوری Dual Cell از یک لایه منوکروم با رزولوشن Full HD تشکیل شده است که این لایه عملکرد Dimming را انجام می دهد و تاثیر در نمایش رنگ ها ندارد هرچند غلظت رنگ ها را افزایش می دهد. در این فناوری نمایش رنگ سیاه عمیق، نمایش جزئیات، کنتراست و روشنایی صفحه نمایش بسیار افزایش می یابد. در این فناوری به تعداد پیکسل های موجود در لایه Grayscale منطقه و یا زون مجزا وجود دارد که بسیار فراتر از آنچه است که  در فناوری Local Dimming ایجاد می شود. اما تعداد ۲ میلیون زون نسبت به آنچه اولد ( ۸ میلیون زون) ایجاد می کند کمتر است. در تلویزیون های ULED هایسنس از صفحه نمایش VA استفاده می شود که آرایش پیکسلی عمودی دارد و نور را از کناره های کمتر بروز می دهد ولی در عوض انتشار نور در آن از روبه رو زیاد است. این نوع از صفحه نمایش کارایی بالایی در نمایش رنگ سیاه عمیق دارد و کنتراست بالایی را ایجاد می کند. در این نوع از صفحه نمایش زاویه دید کم است و برای زمانی که از کناره ها به تصویر آن تماشا شود کیفیت و کارایی نمایش کاهش می یابد. هایسنس در تلویزیون های ULED خود از نور پس زمینه Direct استفاده می کند که روشنایی زیادی را ایجاد میکند.

XLED

این فناوری در تلویزیون های شرکت Vizio وجود دارد . این ویژگی به نور پردازی مربوط می شود. در تلویزیون های ویزیو با این فناوری نمایش رنگ سیاه عمیق ، نمایش جزئیات، روشنایی صفحه نمایش و… افزایش می یابد. XLED به تلویزیون هایی می گویند که در آنها از فناوری Full Array Local Dimming استفاده می شود. بنابراین اگر تلویزیون ویزیو Vizio با عنوان XLED روانه بازار شد یعنی تلویزیون نور پس زمینه Direct و فناوری Full Array Local Dimming را دارد. در فناوری Full Array Local Dimming از تعداد ۶۸ منطقه و یا زون مجزا استفاده می شود که این زون ها ی مجزا با خاموش و روشن کردن گروهی لامپ های ال ای دی به وجود می اید. در تلویزیون های ویزیو از صفحه نمایش VA استفاده می شود که خصوصیات آن را در بخش بالا توضیح دادیم.

 mini LED 

فناوری Mini LED  از فناوری اولد OLED جدید تر بوده و خصوصیات و ویژگی های خاص خود را دارد.  تلویزیون هایی که از این فناوری استفاده می کنند همان تلویزیون های LED هستند که نور پس زمینه را دارند به عبارتی Mini LED جزئی از صفحه نمایش تلویزیون های LED به شمار می رود. اما ویژگی متمایز Mini LEDچیست؟ اندازه لامپ های Mini LED نسبت به اندازه لامپ های LED کوچکتر است بهگونه ای که اندازه لامپ های LED در حدود ۱۰۰۰ میکرون و اندازه لامپ های Mini LED در حدود ۲۰۰ میکرون است. تفاوت تلویزیون های LED با تلویزیون های Mini LED در اندازه لامپ ها و یا دیود هایی است که در قسمت پشتی تلویزیون قرار می گیرند. در فناوری Mini LED چون اندازه لامپ ها ال ای دی کوچکتر است می توان تعداد بیشتری را از این لامپ ها  بر روی برد نور پس زمینه پیاده کرد و از طرفی به واسطه اندازه کوچک و شیوه عملکرد آنهاد مصرف انرژی پایینتری دارند.در فناوری mini LED لامپ ها ریز به صورت گروهی و در گروه های کوچک روشن و خاموش می شوند و کارایی نمایش تصویر را به صورت خارق العاده ای افزایش می دهند.

 QLED

صفحه نمایش های کیولد ارتقا یافته تلویزیون های LED هستند اما چطور؟ در واقع برد لامپ های LED در تلویزیون های کیولد بدون تغییر مانده است و بین این برد و صفحه نمایش صفحه نازکی قرار گرفته است که دارای ذرات ریز است ذرات ریز غیر هم اندازه بوده و نور انتشار از برد LED را بسته به اندازه خود تصفیه کرده و شدت نور را افزایش می دهند. بسته به این  که نور به ذره بزرگتر و یا کوچکتر برخورد کند رنگ های سبز و قرمز اشباع می شوند. کنتراست تصویر، نمایش ۱۰۰ درصدی رنگ ها و روشنایی تصویر، در تلویزیون های QLED نسبت به تلویزیون های LED تا حد قابل قبول و زیادی افزایش یافته است. در تصویر زیر نمایی از پیکسل ها و ذرات نانوی کوانتومی در تلویزیون های کیولد را مشاهده می فرمایید:

تلویزیون های نانوسلNanoCell

تلویزیون های نانوسل اخیرا وارد بازار شده اند . قبل از هر چیزی این تلویزیون های LED هستند. در تلویزیون های امروزی از صفحه و یا پنل LCD  و نور پس زمینه LED استفاده می شود به همین دلیل به آنها تلویزیون های LED می گویند و تلویزیون های NanoCell ال جی هم در دسته تلویزیون های LED قرار می گیرند. اما چرا به تلویزیون های ال جی نانوسل NanoCell می گویند؟ در تلویزیون های ال جی نانوسل از صفحه ای بیشتر از بقیه تلویزیون های LED استفاده شده است. این صفحه در بین نور پس زمینه LED و صفحه نمایش قرار می گیرد و نور را جهت دار و تغلیظ می کند، به عبارتی موجب می شود تا ررنگ های غنی در صفحه نمایش نشان داده شود. تفاوت کیفیت تصویر در تلویزیون های نانوسل ال جی و تلویزیون های LED بدون این فناوری به خوبی مشهود است. حالا برای نمایش این همه رنگ غنی ال جی از پردازنده های قوی تری در تلویزیون های نانوسل استفاده کرده است  که شامل پردازنده های هوشمند می باشد.جدا از آن تلویزیون های نانوسل از امکانات و طراحی بیشتری برخوردار هستند.

جمع بندی

تکنولوژی هایی که در بالا به آنها اشاره کردیم در تلویزیون های موجود در بازار قرار گرفته اند. هر برند از یکی یا دو مورد از تکنولوژی ها استفاده می کند. در هنگام خرید تلویزیون باید نام کامل مدل را بدانید چراکه نام مدل معرف فناوری موجود در آن است. تلویزیون های ال جی از فناوری اولد و نانوسل، تلویزیون های سامسونگ از فناوری کیولد، تلویزیون های هایسنس از فناوری یولد، تلویزیون های سامسونگ که هنوز وارد بازار نشده اند از فناوری مینی ال ای دی و یا میکرو ال ای دی و تلویزیون های ویزیو از فناوری XLED استفاده می شود. در هنگام خرید تلویزیون تمام جوانب و مشخصات تلویزیون را مدنظر داشته باشید.

د.

6 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *