مقایسه وبررسی تلویزیون های ۵۵ اینچ ال جی SM8600 و SM9000

شرکت های سازنده تلویزیون پیشرفت های زیادی را در تلویزیون قرار داده اند. این شرکت ها فناوری و تکنولوژی های مدرن را در انواعی از مدل های تلویزیون خود قرار داده و با آن سعی در جذب مخاطب و انحصار بازار را دارند. یکی از این شرکت های که در زمینه تولید تلویزیون پیشرفت فوق العاده ای داشته، شرکت ال جی بوده که با تولید تلویزیون های IPS و Nano Cell و در نهایت OLED بازار جهانی تلویزیون را در دست گرفت به گونه ای که اغلب شرکت های دیگر که در زمینه تولید تلویزیون حرفی برای گفتن دارند مانند شرکت سونی، پاناسونیک، هیتاچی و شارپ صفحه نمایش های ال جی را برای تلویزیون های خود استفاده می کنند. تلویزیون هایی که اخیرا وارد بازار شده اند از تکنولوژی نانوسل Nanocell استفاده کرده و کیفیت تصویری فوق العاده دارند. در این نوشته تلویزیون های ۵۵ اینچ ال جی مدل های  SM8600 و SM9000 را مورد بحث و بررسی قرار می دهیم.   در تصویر زیر خصوصیات این دومدل از تلویزیون های مورد مقایسه را آورده ایم:

                                              SM9000                                                        SM8600

مشخصات و خصوصیات تلویزیون ال جی SM9000 و SM8600

 

نوع صفحه نمایش در تلویزیون های  ال جی SM8600 و SM9000  

در این تلویزیون ها از صفحه نمایش IPS استفاده شده است. در صفحه نمایش IPS که شرکت ال جی بیشتر از آنها استفاده می کند زاویه دید بالاست. یعنی شما می توانید با زاویه ۱۷۸ درجه به تماشای تصاویر تلویزیون بپردازید بدون اینکه از کیفیت تصویر کاسته شود، اینگونه صفحه نمایش ها IPS برای فضا های بزرگ  بسیار کاربردی هستند و از هر گوشه از صفحه نمایش تصاویر با کیفیتی ارائه می شود. 

میزان نمایش داده ها  در تلویزیون های  ال جی SM8600 و SM9000  

هر تلویزیون میزان نمایش و یا عمق داده متفاوتی دارد. هرچه میزان نمایش داده و یا توانایی نمایش داده های تصویر در یک تلویزیون بیشتر باشد تصاویر با نرخ نوسازی بیشتری نمایش داده شده و شفافیت تصویر افزایش و میزان بلور و یا تاری در تصویر های سریع، کاهش می یابد. عمق نمایش داده Bit Depth در هر دو تلویزیون برابر با ۱۰ Bit است با این تفاوت که تلویزیون SM8600 ویژگی کنترل فریم تصویر را دارد  که در تلویزیون SM9000 مشاهده نمی شود. این ویژگی میزان نور را تنظیم و تصویر را به صورتی ویرایش شده ارائه می دهد. این ویژگی FRC و یا Frame Rate Cotrol  نام دارد.

Nano Bezel  یا میزان در دسترس بودن مساحت صفحه نمایش در تلویزیون های  ال جی SM8600 و SM9000   

 هر صفحه نمایشی مساحتی دارد و در تلویزیون ها از درصدی از این مساحت صفحه نمایش استفاده می شود. Bezel به حاشیه کناری صفحه نمایش گفته می شود، هر چه این حاشیه کمتر باشد زیبایی تلویزیون بیشتر می شود. در تلویزیون ها معمولا از حاشیه های ۰٫۹ سانتیمتر تا ۱٫۵ سانتیمتر به فریم تلویزیون اختصاص داده می شود. در تلویزیون SM9000 از ۹۴٫۲۹  درصد صفحه نمایش و در تلویزیون SM8600 از۹۳٫۲۹ درصد صفحه نمایش استفاده شده است بنابراین صفحه نمایش SM9000 کناره ها یا حاشیه باریکتری دارد.

نور دهی پس زمینه در تلویزیون های  ال جی SM8600 و SM9000   

در تلویزیون های LED برای نوردهی به پیکسل ها از نور پس زمینه استفاده می شود. نور پس زمینه انواع مختلف دارد و بسته به نوع مورد استفاده قرار گرفته در تلویزیون تاثیرات ویژه ای در کیفیت تصویر و در طراحی تلویزیون می گذارد. در تلویزیون SM8600 از نور پس زمینه Edge استفاده شده که در آن لامپ های LED بر روی بردی در پشت صفحه نمایش قرار گرفته و در کناره های تلویزیون است. این برد به صورت خطی و یک ردیف از لامپ های LED ، ممکن است در پایین و یا بالا و یا در سمت چپ و راست باشد. در تلویزیون Sm9000 از نور پس زمینه Direct Full Array Diming استفاده شده است. در آن تعداد لامپ های LED بیشتر بوده و به صورت آرایش ماتریکسی و منظم در سرتاسر برد پشت صفحه نمایش قرار گرفته اند. نور پس زمینه Edge صفحه نمایش باریکتر و نور پس زمینه Direct صفحه نمایش ضخیم تر را موجب می شود و به صورت کلی نور پس زمینه Direct کیفیت تصویر بهتر و تاریکی عمیقتر و خاکستری یکنواخت تر را موجب می شود.

زمان پاسخ گویی یا Response Time در تلویزیون های ال جی SM8600 و SM9000 

زمان پاسخگویی در تلویزیون ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است هرچه میزان زمان پاسخگویی کمتر باشد پردازش داده با سرعت بیشتری صورت می گیرد و تصاویر دقیقتری بر روی صفحه نمایش ارائه می شود. زمان پاسخگویی Response Time  به طور میانگین در هر دو مدل تلویزیون مورد مقایسه یکی است و برابر با ۱۲ میلی ثانیه است.

تاخیر در ورودی و خروجی ها درتلویزیون های ال جی SM8600 و SM9000 

میزان سرعت انتقال داده از طریق پورت های یک تلویزیون،از اهمیت ویژه ای برخوردار است به گونه ای که هرچه میزان سرعت انتقال داده بیشتر باشد و یا به عبارتی میزان تاخیر در انتقال داده کمتر باشد کارایی نمایش تصویر بالاتر خواهد بود. زمانی که از کنسول بازی استفاده می شود و یا از دستگاه ویدیو و یا دستگاه بلوری به عنوان منبع تصویر استفاده می شود این ویژگی کارایی خود را نشان می دهد. در تلویزیون های ال جی SM9000 و SM8600 میزان تاخیر در ورودی و خروجی ها ۱۴ میلی ثانیه است.

سیستم صوتی در تلویزیون های ال جی SM8600 و SM9000

سیستم صوتی در یک تلویزیون حائز اهمیت بوده و هر چه سیستم صوتی قوی تر باشد کارایی صوتی و جذابیت خاصی را برای کاربران فراهم می کند. سیستم صوتی تلویزیون SM8600 دو کاناله بوده و دارای قدرت صدای خروجی ۲۰ وات می باشد و تلویزیون SM9000 صدایی ۲٫۲ کاناله و قدرت صدای ۴۰ وات را دارد و برای تقویت بلندگو ها و ارائه طول موج های ضعیف تر صدا و ریتم صدای بم مانند، از ساب ووفر استفاده شده است. ویژگی های صوتی مانند Dolby Atmos و… در هر دو تلویزیون Sm8600 و SM9000 مشترک بوده و تفاوتی با هم ندارند.

  دیگر ویژگی های موجود در تلویزیون های ال جی SM8600 و SM9000 

تلویزیون های ال جی SM8600 و SM9000 در ویژگی های تعداد پیکسل ها، رزولوشن، اندازه پیکسل ها،تراکم پیکسل ها،محدوده دینامیکی بالا،زاویه دید، میزان تاخیر در ورودی و خروجی ها، زمان پاسخگویی،نرخ نوسازی تصویر،رنگ، نوع تیونر دیجیتال، پردازنده  و پردازنده گرافیکی، سیستم عامل و ورژن سیستم عامل؛ خصوصیات شبکه و اتصالات وای فای و اتصالات کابلی با هم مشترک بوده و تفاوت هایی در این ویژگی ها و امکانات ندارند.

جمع بندی

در تلویزیون ها از ویژگی های زیاد و پیشرفته ای برای ارائه تصویر شفاف و غنی از رنگ های متنوع استفاده می شود. تلویزیون های SM9000 و SM8600 ال جی دارای آخرین تکنولوژی های کیفیت تصویر و صدا هستند که در سال ۲۰۱۹ وارد بازار شده و مخاطبان زیادی را به خود جذب کرده اند. این تلویزوین در بسیاری از ویژگی ها با هم شبیه بوده و در بعضی از ویژگی ها هم تفاوت هایی دارند که می توان در بین این دو مدل از تلویزیون های مورد مقایسه تلویزیون SM9000 را برگزید ، اما باید این نکته را در نظر گرفت که تلویزیون SM9000 گرانتر از تلویزیون SM8600 است.

4 پاسخ
  1. رضایی
    رضایی گفته:

    خداییش تلویزیون sm9000 محشره. ینی فقط یه ایراد که داره اینه که اولد نیست. وگرنه خیلی عالیه!

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *